A két Albert Flórián közös focitáborát két egy hetes turnusban rendezik.

Immár 9. alkalommal rendezik meg az Albert Focitábort – június 20-27. és június 27.- július 4. között -, amely során nem csak ifj. Albert Flórián, hanem édesapja, az 1967-ben Aranylabdát nyert Albert Flórián is megjelenik majd.
– Természetesen édesapám is ott szokott lenni a táborban – mondta honlapunknak ifj. Albert. – Ilyenkor sípot vesz a szájába, segít a fiataloknak, ki mire figyeljen oda, milyen legyen bizonyos helyzetekben a lábtartása, és hasonlók.
A fiatalok csak korlátozott számban vehetnek részt a táborban, jelentkezőkből pedig nincs hiány.
– Szerencsére nagy sikere van a tábornak, a szülők egyfolytában érdeklődnek nálunk – folytatta a korábbi válogatott labdarúgó. – Mint említettem, napi két foglalkozás van köredzés formájában. A gyerekeket három csoportra osztjuk, minden csoport egy húsz perces feladatot végez el, amit A-licences edzők felügyelnek. Az egyik kör mindig játék, a másik a koordinálással foglalkozik, a harmadik pedig a technikai feladatokkal, kapura lövésekkel. Ahogy minden alkalommal, úgy igyekszünk ezúttal is leszervezni egy felkészülési mérkőzést. A technikai részeknél feljegyezzük az eredményeket, a legügyesebb játékos mindig kap egy mobiltelefont a szponzorunktól. Emellett a Fradi felnőttjátékosai által aláírt mezeket, labdákat szoktunk szétosztani a gyerekek között. A tábort nem alapozásként kell elképzelni, az a legfontosabb, hogy a gyerekek kimozogják magukat és jól érezzék magukat. Az egy hét alatt, amiben a zicaffé is támogat bennünket, talán csak kajakozni és úszni nem tanulnak meg, arra ugyanis nincs képesítésünk.
(czp/nb1.hu)

Hírdetés