A handball.hu értesülése szerint Tomori Zsuzsanna után újabb válogatott kiválóságot igazolt a Ferencváros csapata. Két év légiósélet után visszatér a klubhoz a dán Viborg jobbszélsője, a BL-győztes Kovacsicz Mónika.

„Bár a Ferencváros két éves kontraktust szeretett volna velem kötni, végül egy évre ígérkeztem el, ám ha minden jól működik majd, akár már az idény folyamán meghosszabbíthatjuk a szerződésemet” – tájékoztatta Kovacsicz Mónika a handball.hu-t.

„A hazatérésemnek több oka is van: szeretnék több játéklehetőséghez jutni, és jobban a szövetségi kapitány szeme előtt lenni, valamint közelebb lenni az otthon egyedül élő édesanyámhoz.

Egyáltalán nem bántam meg a két évvel ezelőtti döntésemet, hogy a Viborghoz igazoltam, ha visszaforgathatnám az idő kerekét, ma is így tennék. Nagyon jól éreztem magam a dánoknál, örülök, hogy komoly sikerek részese lehettem. Számos új kapcsolatot szereztem, és csapattársaimmal jó barátságba kerültem. Az egyik ilyen például Katrine Lunde Haraldsenhez köthető, akivel – miután kiderült, hogy a jövő szezonban Győrben folytatja a pályafutását – még szorosabb lett a viszonyom, hiszen folyamatosan tanítgatom a magyar nyelv elsajátítására.

Több ajánlatom is volt külföldről, valamint négy hazai csapat is keresett, ebből kettővel ültem le tárgyalni. Végül azért döntöttem a Ferencváros mellett, mert a klub új ügyvezetői, Kökény Bea és Hemela Zsolt igen meggyőzően érveltek a beszélgetésen. Sokat nyomott az is a latba, hogy a klubnak új vezetősége van. A korábban a Fradiban töltött szezonom egyébként igen jól sikerült, én lettem a csapat házi gólkirálya, és jól is éreztem magam a klubnál. Jólesett, hogy akkori csapattársaim, Pastrovics Melinda és Szucsánszki Zita is elmondta, szeretettel várnak vissza. Örültem Tomori Zsuzsa leigazolásának is, hiszen vele sokat erősödik a keret” – zárta szavait Kovacsicz.

(handball.hu)