Verebes József a mai Nemzeti Sportban olyan taktikát ajánl a Fradinak, amelyet korábban ő maga kritizált. A sportnapilap arra kérte a veterán edzőt, hogy írja le, ő mit mondana a Fradi játékosainak meccs előtt.

Uraim, ezt a meccset meg tudjuk nyerni! Csak használni kell a fejünket. Látni kell, hogy a Loki technikásabb nálunk, de így volt ezzel az MTK is, mégis majdnem megvertük őket idegenben. Erőben, akaratban, küzdelemben kell felülmúlnunk az ellenfelet, és akkor miénk a győzelem.

Védők, figyelem! A debreceni csatárok gyorsak, jól lépnek az üres terület felé, ha passzt kapnak, azonnal zavarni kell őket, mert ha szembekerülnek veletek, baj lehet. Gyorsak, lendületesek, ezért mielőtt meg kell akadályozni, hogy támadást építsenek. Jól kényszerítőznek, erre figyeljünk! Ne feledjétek, nekik több vesztenivalójuk van, mert a bajnoki címért hajtanak, nem állhatanak vissza, most az elenfél nem tíz emberrel áll majd hátul.

Lesz területünk, ezt ki kell használni a széleken. A kulcs Ferenczi fejjátéka lesz. Anthony Elding és a középpályások: közelítsünk mindig Pista felé, íveljük a fejére a labdát, es a lepattanókból lesz helyzetünk. Erőltessük a párharcokat, cselezzünk rájuk a térfelükön, ha jó a csel, legyen beadás, ha szabálytalanság, akkor rúgjunk oldalról sok szabadot. A levegőben nyerhetjük meg a meccset, Pista Debrecenben is fejelt gólt, erre készülnek, de amikor felugrik a védőjével, legyünk mellette, közel hozzá. Szélről, de már a felezővonalról is mehetnek fel ívelések, ott lesz keresnivalónk. Támadjuk le őket, ne hagyjuk, hogy nyugodtan passzolgassanak, kényszerítsük ki, hogy elkapkodják az akciók vezetését! Fegyelem, elszántság, koncentráció, és akkor nyerhetünk!


(Kattints a képre a nagyításhoz!)
(Nemzeti Sport)