A tavasz talan legnehezebb meccsét a listavezető ellen vívtuk, a vége döntetlen lett.

Kulcsár Dávid korai sérülése áthúzta Short számításait, a középpályást le kellett cserélni, ezek után a Fradi nem is nagyon akart támadni. A Videoton igen, hatalmas helyzeteket hagytak ki, Alves és Nikolics járt élen ebben, de dícsérjük inkább Megyerit, aki a tavasz legjobb teljesítményét nyújtva a mérkőzés legjobbja lett ma. Ha csak az eredményt nézzük, jó az egy pont Székesfehérváron most, elnézve a csapatok erejét, és tabellán elfoglalt helyét. De a játékunk dadogott, kapura kétszer rúgtunk, csatáraink őrlődtek, a középpálya szétesően játszott, Morrison és Wolfe egy-egy labdarérintése pedig a bohózat kategóriájába tartozott. Folytatás jövő héten, otthon, az Újpest ellen.

45+2
Adnant rúgják fel a félpályánál. Lipcsei íveli előre, Pista kiharcol egy szögletet, de Bede szerint ez legyen inkább kirúgás, le is fújja, gólnélküli döntetlen a végeredmény.

45.
Az utolsó percben Stockley-t játsszák át, beadás, így-úgy, de tisztázunk. Szöglet. Csizmadia és Alves összecsapása, utóbbi elesik, nincs büntető, van viszont Megyeri kirúgás.

44.
Bede Morrisont figyelmezteti, ráadásul Lipták is kap egyet. A két játékos egy becsúszás után akaszkodott össze. Rósa és Andics ugyanígy tesznek, bár itt nincs lap. A visszafutó bekket Pista idegesíti.

41.
Rósa sárga lapot kap. Rosszul passzolt, majd visszarántotta az ellenfelét, jogos a figyelmeztetés.

38.
Szinte nem is támadunk. A megszerzett labdát próbáljuk megtartani, de ez nem sikerül. Állandósuló hazai rohamok. Andics indul meg az alapvonal felé, Doherty a tizenhatoson belül szereli, szabályosan. Csere lesz, Szakály jön be Polonkai helyett.

35.
Minden játékos a mi térfelünkön. Beszorulunk, nagyon nagy a nyomás. A hazaiak ívelgetnek a tizenhatos előterébe, ha az nem jön össze, a szélen próbálják laposan megbontani a védelmünket. Hosszú lesz még ez a tíz perc.

34.
Foggal-körömmel védekezünk. Az erededményhez kell a Videoton támadóinak pontatlansága is, ha csak a helyzeteket nézzük, gólokkal kellene vezetniük. Mi kétszer találtuk el a kaput 85 perc alatt.

33.
Pista a térfelünk közepén kap labdát, és csak hátrafelé tud passzolni. Rúgott gólhoz szinte csoda kellene nomeg az, hogy eljussunk a kapuig.

30.
Elding helyett Lipcsei Péter érkezik. Megyeri huszadik hatalmas bravúrja, egy öt méteres lövést véd káprázatosan.

27.
Lipcsei fog bejönni.

26.
Alves két védőt is becsap egy csellel, de Nagy beadása nem jó. Állandósuló fehérvári nyomás a kapunk előtt.
Nikolics helyett Lencse érkezik.

25.
Alves harmincöt méteres lövése nem okoz gondot Megyerinek.

23.
Nikolics húzza el Megyeri mellett, ám kisodródik, kapura lő, de oldalháló. Bede figyelmezteti Stockley-t reklamálás miatt.

22.
Szabadrúgás, talán ebből valami: Adnan ívelt, rosszul, ám beleér a vendégek védője, szöglet jön. Doherty ívelheti be a labdát, ahogy szokta, hosszan igazgatja a labdát, többen is érkeznek, ám kifejelik. Morrison szedi össze, visszaadja a szakállas légiósnak, aki kapásból belövi, ám les miatt Bede megállítjaa játékot.
A Tábor Berkit zavarná el.

20.
Veszélyes jelenet a kapunk előtt: Alves fejeli le Csizmadiát, ám a kapu mellé bólint.

16.
Vidi szöglet, Dragót lökik, szabadrúgás kifelé. Ez volt a nyolcadik szögletük, mi kétszer végezhettük el sarokrúgást.

15.
Csizmadia passza után Elding lő éles szögből – veszélytelen.

13.
Erősödő fehérvári rohamok. Alves és Nikolics életveszélyesek, Nagy Dániel és Polonaki jól zárkóznak fel hozzájuk, nálunk ad-hoc játék látható, kevés tudatos megmozdulással.

12.
Wolfe helyett Adnan jön. Wolfe a jobb lábát húzza. A mai meccsen az volt a másik bal…

11.
Dragó szereli Alvest, kirúgás lenne, de a bíró szögletet fúj. Megjön a szurkolók hangja. Tutorics küzd a hazai játékossal, kifejeli, majd az ismétlésbe is jól lép bele a kőkemény szerb.

9.
Nikolics remek passzot kap, egyedül vezetheti kapura. Megyeri ragyogó formában: kifut, és leszedi a csatár lábáról a labdát. Fantasztikus jelenet volt!

8.
Wolfe kiharcol egy szögletet, és lent marad.

7.
Wolfe helyzete: Doherty ívelt a játékos fejére, aki a hosszú sarokra fejelt volna. Eddigi legnagyobb helyzetünk, kimaradt ez is.

6.
Wolfe megpróbálkozott egy bicikli csellel. Pozitívum: nem esett el. Negatívum: szerelték. Hatalmas hazai helyzet, a derék partjelző méteres lest engedett el, de Nikolics fejesét megúsztuk, szöglet. Az veszélytelen.

3.
8500 a hivatalos nézőszám.

1.
Hazai csere: Farkas II. helyett Nagy Dániel. Wolfe cipőt cserélt, az első félidőt végigbohóckodó légiós sárga lábbeli helyett rózsaszínben jött ki a második félidőre. Short nem változtatott egyébként.

Félidő
A gólnélküli döntetlent eddig Megyeri Balázsnak köszönhetjük, aki bravúrjaival már legalább három gólt akadályozott meg. Egyetlen helyzet, egy Dragóner fejes a félidő végén – ennyit tudunk felmutatni. Szörnyű teljesítmények, a két jamaikai értékelhetetlen, serdülő II-ben nem látni ennyi – mondjuk ki – bénaságot, amik ők NB1-es játékosként elkövetnek. Morrison labdabiztossága sehol, Wolfe korábban látott lendülete szintúgy, értékelhetetlen passzok, idegesség, ez jellemzi őket. A támadók a középpályáról nem kapnak támogatást, ami nem csoda: Doherty, Morrison, Wolfe, mind-mind védekezők, nem az ő reszortjuk lenne a támadás építése. Kulcsár Dávid sérülése kifejezetten aggasztó, reméljük, a játékosnak nem kell sokat kihagynia.

45.
Egy szabadrúgás a végére. Harminc méter a távolság, Doherty beadja, Dragó remekül jön a labdára, és mellé fejel. Az első helyzet, a félidő utolsó említésre méltó eseménye.

44.
Stockley rosszul ad be, Rósa összeesik, mintha leütötték volna, Morrison elesik, Rafe átesik a labdán, Doherty agyonrúgja a hazai játékost, sárga lapot kap. Wolfe nagyon ideges.

s. szerint Rósát Farkas könyékkel ütötte le, Dohertynek pedig ez volt az ötödik sárga lapja: kihagyja az Dózsa elleni meccset.

42.
Mondjuk úgy nehéz is, hogy három, kifejezetten támadó játékos játszik a csapatban: Pista, Elding, Rósa. Wolfe talán maga sem tudja, hová rúgja most a labdát, szörnyű, rettenetes passzok követik egymást. Csizi megkérdezi, ez mi a túró volt, mire a jamaikai mutatja a földet, hogy felpattant a labda. Dehogy pattant az, drága Rafe, te voltál béna.

41.
Morrison agyára ment a londoni várakozás: rengeteg eladott labda, szörnyű passzok. Most Elding indulna meg, felé próbálta rúgni a labdát, nem sikerült, hazai bedobás következik. Wolfe, Morrison, Pista – mélyen tudásuk alatt játszanak.

40.
Doherty beadása mély, a kapu tetején landol. Támadásban gyengék vagyunk. Ha egészen pontos akarok lenni, akkor szinte nincs is értékelhető támadásunk. Alves és Nikolics néha szép dolgokat művelnek, a hazai középpályások jól zárkóznak fel, egyelőre – fogalmazzunk finoman – nem mi vagyunk a jobbak.

38.
Wolfe kapura lő. A félpálya közepén álló Rósa könnyedén lekezeli a rettenetes lövés. Rafe, ez mi volt?

36.
Farkas Bazsi fantasztikus löketét a Fradi-tábor elől szedik össze a biztonságiak. Tíz méterrel lőtt mellé, és legalább ugyanennyivel fölé.

35.
Stockley statisztikáját készítjük, de nem nagy meló: percek óta nem ért labdába a balhátvédünk.

34.
Farkas II. adhat be egy szabadrúgást, a közelben csak Wolfe, neki sikerül hátba rúgnia. Morrison indul meg, keresztpasszal próbálkozna, de biztos elfáradt a reggie boy, mert simán eladta a bogyót. Már megint.

31.
Wolfe a földön, a vállát fájlalja. Az első félórában fölényben játszott a Videoton egy jó iramű, kifejezetten jó hangulatú mérkőzésen. A hazai szurkolókon nagyon látszik, hogy régen erre a meccsre készülnek. Wolfe némi ápolás után visszajön.

29.
Wolfe-t ültetik be a hintába, ide-oda fejelgetik a labdát a tizenhatosunk előterében, a végén Polonaki lő nagy erővel sokkal fölé, ez lehetett volna veszélyesebb is.

28.
Pista és Elding között nagy különbség ma, hogy míg az angol belemegy minden párharcba, addig Pista mintha kisebb elánnal lépne oda.

26.
Andics remek lövését védi Megyeri bravúrral – ez volt körülbelül az ötödik ma.

25.
A hazai szurkolók a Fradi szidják.

22.
A pálya szélén fotózó s. szerint rendkívl tisztátalanul játszik a Vidi. Alves ugratta ki Nikolicsot, aki lábáról Megyeri valami hatalmas bravúrral szedte le a labdát.

18.
Jól játszik a hazai csapat, a mieinknél valami döcög, egymásnak mutogatnak a játékosok, mintha a helyezkedéssel nem lennének elégedettek. Megyeri többször ért már ma labdába, mint egyik-másik korábbi meccsen összesen..

15.
Morrison eladott labdájával Farkas II indult, Nikolicshoz játszott, aki középre akart adnai, de kivédekeztük.

12.
Rósa jött be csereként, remek a hangulat. A hazai tábor konfettiesővel fogadta kedvenceit, a nekünk fenntartott szektor is teljesen megtelt. A sajtóhelyről úgy tűnik, a Tábor egységes.

10.
Nagy Videoton helyzetek, vacak internet – az első tíz percben. A legfonntosabb azonban az, hogy Kulcsár Dávidot le kellett cserélni – a játékosnak valószínűleg combizomszakadása van.