Mint tegnap írtuk, egy angol Premier League-s csapat edzője László Csaba riválisa a Fradi edzői posztjáért. Az alábbiakban őt mutatjuk be.

Steve Round, 1970-ben született, harminckilenc éves, ennek ellenére már tizenöt éve edzősködik. Nagy tehetségű szélsővédőként indult a Derby Countyban, azonban egy sérülés hamar véget vetett játékoskarrierjének, mindőssze kilenc felnőtt meccs után. 1995-től a Derby Countynál edzősködott. (Érdekesség, hogy játékosként csapattársa volt Craig Short is.) Előbb Jim Smith, majd Steve McClaren alatt dolgozott, majd amikor a későbbi angol kapitány Middlesbrough-ba költözött, vele ment Round is. Jó lehetett az együttműködésük, hisz mikor a McClaren megkapta az szövetségi kapitányi posztot, elsőként Steve Roundot nevezte meg stábjából. Másfél évig dolgozott az angol válogatottnál, majd McClaren távozása után a frissen kinevezett Sam Allardyce szerződtette stábjába a Newcastle Unitednél. A Boltonnál sikert sikerre halmozó Allardyce hamar megbukott, Round azonban maradt Kevin Keegan mellett, mígnem 2008 nyarán David Moyes meg nem szerezte az Everton másodmenedzserének. Ekkor a hírek szerint a Chelsea is kereste, az akkor kinevezett Luiz Felipe Scolari mellé szerződtették volna.

A hírek szerint Round jól képzett, ‘haladó gondolkodású’edző, aki igen jó kapcsolatokat ápol a játékosaival és ismeri a legújabb módszereket, a BBC így ír róla: “Round egyike az ország legelismertebb fiatal edzőinek”. Pro-licencét 2004-ben szerezte meg.


(Steve Round Louis Saháról nyilatkozik és a hosszabbításokról)