A Nieuwsblad című lap elsősorban Filipovics Vladan személyét emelte ki, akit úgy „azonosított be”, mint az Anderlechtet erősítő Juhász Roland ügynöke.

„Három játékost már valóban gyanúsítanak, köztük a montenegrói kapust, Polekszicset és a magyar védőt, Mészárost. Az összes gyanúsított játékosnak ugyanaz a menedzsere, ami nem lehet meglepő, mert ez az ügynök az UEFA-nál is rajta van a gyanúsítottak listáján. Ő Filipovics Vladan, aki egyébként az Anderlechtnél játszó Juhász Roland képviselője is” – áll a lap internetes kiadásában megtalálható cikkben.

„Úgy látszik, Filipovics lehetett a kapcsolattartó a futballisták és a bűnözők között, akik a Debrecen meccseit megvásárolták. Nekik van egy bandájuk Belgiumban is. Ez az a horvát csoportosulás, amely Ante Sapina és Marijo Cvrtak köré szerveződött. Cvrtak a 2008–2009-es idényben az UR Namurnál jelentkezett játékosügynökként, és több futballistát is ingyen felkínált. Cvrtak arra használta a játékosokat, hogy az UR Namur több meccsét manipulálják. A Namur több súlyos vereség után kiesett” – szerepel az írásban.

Cvrtakot a német illetékesek is gyanúba keverték ugyanabban a szezonban, azt állították, manipulálta a Lierse és az Antwerp több mérkőzését,. Ezek után kezdtek el vizsgálódni Belgiumban is. Az UEFA szerint Sapina a Lokeren futballisták megvesztegetésében is benne volt, méghozzá a 2007. február 3-án megrendezett Lokeren–Gent (1-3) összecsapáson.

(sporthirado.hu)

Filipovics a Nemzeti Sportnak cáfolja a róla megjelenteket.

FILIPOVICS CÁFOL
„Szóhoz sem tudok jutni, kategorikusan cáfolom a vádakat. Aki ismer, az tudja, minden ilyennek a legnagyobb ellensége vagyok. Nem értem, mi a célja a vádaskodóknak, valószínűleg el akarják lehetetleníteni a munkámat. Talán azért mert szerb vagyok? És ha valaki szerb és van játékosa a Debrecenben, akkor annak máris köze van az ügyhöz? Megvizsgáljuk, milyen jogi lépésekre van szükség, és minden fórumon kiállok az igazam mellett. De nemcsak nekem, hanem a DVSC-nek és az MLSZ-nek is lépéseket kell tennie, mert ezek a vádaskodások rengeteget ártanak a magyar labdarúgásnak” – mondta Filipovics Vladan munkatársunknak.