A Fradi távozó edzője büszke, hogy igazi csapattá lett az irányítása alatt a Ferencváros.

Nem túl jó a kedvem. Érzelmes embernek tartom magam, mindig az voltam, úgyhogy nem tagadom, roppant szomorú vagyok. Pocsék, mit szépítsem. Szívessen folytattam volna, de a szabályokkal nem tudok mit kezdeni. Ez van. Pedig elkezdtünk egy csapatot építeni, úgyhiszem, jó úton haladtunk, de ez a fejezet itt lezárul. Mindenesetre ha hazamegyek, egyből nekikezdek a pro-licences tanfolyamnak.

Jövő pénteken megyek haza, egyelőre a vezetők közül senki nem beszélt velem a bejelentés óta, baráti beszélgetésre sem vontak félre. Kinek esne ez jól? Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lennék nagyon hálás a klubnak. Óriási lehetőséget kaptam, hogy ilyen fiatalon a Ferencváros vezetőedzője lehettem. Fiatal, pályakezdő edzőként nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar a csúcsra értem. Rengeteg segítségek kaptam a stábomtól, a körülöttem lévő emberektől. Csató Sándor pedig olyan alázattal dolgozott, amilyenről álmodni sem lehet. Nem szégyellem, tőle is rengeteget tanultam. Egyedül kevés lettem volna ehhez a munkához.

Magyarország csodálatos, kis ékszerdoboz Európa közepén. És elhiheti, hízelgésből mondom. Budapest az egyik legszebb város, ahol valaha jártam, az emberek barátságosak, a Ferencváros drukkerei pedig egedülállóak. Ahogy nekik, nekem is a Fradi volt a mindenem. Jó érzls, mikor a városban sétálgatva megállítottak és gratuláltak, vagy épp elmondták véleményüket.

Szívesen visszajönnék, miért ne. Jól éreztem magam, ha megszerzem a pro-licencet, örömmel térnék vissza Magyarországra.

Ma nyerni kell, télen, mikor megfogalmaztam elvárásaimat a tavaszra, azt mondtam, ha tavasszal kilenc meccset nyerünk, lesz négy döntetlenünk és két vereségünk, elégedett leszek. Ha a Honvéd meccset hozzuk, az a nyolcadik győzelem lenne, öt iksz mellett, azt hiszem emelt fővel állhatnék fel.

Szeretnék az edzői pályán maradni, azt hiszem nem okoztam csalódást, büszke vagyok rá, hogy tavasszal igazi csapatként focizott a Fradi. Nem titkolom, már vannak angol lehetőségeim, már van két figyelemre méltó ajánlatom, két Championship-csapattól, de majd csak akkor foglalkozom ezekkel, amikor jövő héten hazamegyek.

(Nemzeti Sport)