Argentína a legnépszerűbb, legalábbis Ferenczi, Rósa és Tóth Bence véleménye alapján.

– Kinek szurkolsz a világbajnokságon?

– Argentínának és Olaszországnak. Általában olasz párti vagyok, de Maradona miatt szeretném, ha az argentinok is jól szerepelnének.

– Ki nyeri a vb-t?

– Remélem a két említett ország közül valamelyik.

– Ki lesz a meglepetéscsapat?

– Az afrikaiakkal lehet számolni és idesorolnám a spanyolokat és az angolokat, akiknek a világbajnokságokon eddig nem igazán jött ki a lépés.

– Ki lesz a torna sztárja?

– A BL-hőstől, Diego Militótól sokat várok, illetve a Barcelona két zsenije, Messi és Xavi jó lesz majd.

– Ki a vb legnagyobb hiányzója?

– David Beckham. A futball iránti alázata miatt nagyon tisztelem és sajnálom, hogy nem láthatom majd játszani. Ráadásul most olvastam, hogy a helyettesének tartott Theo Walcott nem került be az angolok vb-keretébe.

– Dél-Afrika milyen házigazda lesz?

– Sok olyan műsort láttam különböző csatornákon, melyek a világbajnokság helyszínével, infrastruktúrájával, stadionjaival és a biztonsággal foglalkoztak. Szerintem meg tudják csinálni. Sok Afrika-kupát néztem. Szeretném egyszer személyesen is átélni, hogy milyen hangulata van az afrikai drukkerek zenés, táncos szurkolásának.

– Általában hol fogod nézni a meccseket?

– Baráti társasággal, étteremben.
(Ferenczi István)

Kinek szurkolsz a vb-n?

– A spanyoloknak és az olaszoknak.

– Ki nyeri a világbajnokságot?

– Bízom benne, hogy a spanyolok. Maradona miatt az argentinokban is bízom. Olaszország és Anglia is odaérhet a dobogóra és a szerintem csúnya focit játszó németek is.

– Ki lesz a meglepetéscsapat?

– A többiekhez hasonlóan én is az afrikai csapatoktól várom a meglepetést. Remek testi adottságokkal rendelkező játékosok alkotják a fekete kontinens válogatottjait. A labdarúgók zöme pedig igazi sztárcsapatokban játszanak.

– Ki lesz a torna sztárja?

– Lionel Messi a vb-n is sztár lesz, de én inkább a játékosok között érzem, hogy lesznek meglepetésemberek, akiknek a nevét majd most tanulja meg a világ.

– Kit hiányolsz a vb-ről?

– Hatalmas meglepetés, hogy Cambiasso nem került be az argentin csapatba. Nagy munkabírású játékos. A sok sztár között elfért volna két olyan játékos, akik alázattal teszik a dolgukat, Cambiasso mellett ugyanis Javier Mascheranót is ilyennek tartom és ő ugyebár ott lesz Dél-Afrikában.

– Dél-Afrikáról mi a véleményed, jó házigazda lesz?

– Kíváncsian várom. Nekem idegen ez az egész, hogy Afrikában lesz a vb, ahol olyan nagy a szegénység. Bízom benne, hogy minden rendben lesz.

– Általában hol fogod nézni a meccseket?

– Kaptam egy-két felkérést, hogy szakkommentátorként kísérjem figyelemmel a meccseket, ha ezek megvalósulnak, akkor mikrofonnal a kezemben, ha nem, akkor baráti társaságban. A BL-meccseket is többször az egész csapat együtt nézte valamelyik étteremben.
(Rósa Dénes)

– Kinek szurkolsz a világbajnokságon?

– Argentínának. Az ő játékuk a legszimpatikusabb. Ráadásul Diego Maradona nagy kedvencem.

– Ki nyeri a vb-t?

– Argentína!

– Ki lesz a meglepetéscsapat?

– Elefántcsontpart. Szerintem idén bejut egy afrikai csapat a legjobb négy közé.

– Ki lesz a torna sztárja?

– Ezt nem tudnám megmondani. Messinek szurkolok, de ő már nagyon fáradt a megterhelő idénye után. Most egy olyan sztár nyújthat nagyot, aki mondjuk a szezonban gyengébben teljesített.

– Sok sztár nem került be országa vb-keretébe és sokan megsérültek. Kit fogsz hiányolni?

– Francesco Totti játékát nagyon szeretem. Argentin szempontból pedig Esteban Cambiassót sajnálom, hogy nem lesz ott Dél-Afrikában.

– Dél-Afrika jó házigazda lesz?

– Sok rosszat hallani, de szerintem nem lesz vészes, előfordulhat majd egy-két kisebb szervezési probléma, de ennél nagyobb gond nem lesz. Az U20-as vb-n Egyiptomban jó volt a szervezés, Dél-Afrikában sem lesz gond.

– Hol fogod nézni a meccseket?

– A vb első hetét a nyaralásom során valószínűleg egy tengerparti pubban követem figyelemmel, majd idehaza baráti társasággal nézzük a tornát, talán a Liszt Ferenc téren.
(Tóth Bence)

(sportandmedia)