Az MTK védője zöld-fehérben folytatja.

A korábban a válogatottban is bemutatkozott 26 éves védő az MTK csapatából igazol hozzánk.

– Rodenbücher Istvánnal 3 éves szerződést kötünk, miután mindenben megállapodtunk vele – jelentette be Berki Krisztián, az FTC Zrt. vezérigazgatója, aki hozzáfűzte, azt szeretné, ha elsősorban magyar játékosokkal erősödne a keret.

Az 1984 február 22-én született védő az MTK előtt a Bodajk csapatában játszott, 2004 óta az MTK játékosa. A Wikipédia adatai alapján 109 mérkőzésen lépett pályára a magyar első osztályban, három gólja van. A legutóbbi szezonban 28-szor kezdőként számított rá Garami József, három sárga, és piros lapott mutatott fel neki a játékvezető. A 2006 áprilisi, kizárásunk előtti mérkőzésen már játszott az MTK-ban, a Fradi ellen végig a pályán volt. A találkozót mi nyertük meg 1-0-ra.

A Rody becenevű hátvéd a 22-es számot viselte , két alkalommal a válogatottban is pályára léphetett. 2006 novemberében Kanada, 2007 februárjában pedig Lettország ellen, mindkét találkozón csere volt, néhány percet kapott. 184 centi magas, 81 kiló. Példaképe Juhász Roland, szeret horgászni, optimistának, vidámnak tartja magát, és vallja, hogy soha ne adjuk fel, mert mindenre van megoldás.

A játékos 2013-ig a Fradié.