Az nb1.hu Balázs távozásának lehetséges okainak ment utána.

Megyeri Balázs most már egészen biztosan az Olympiakos Pireus csapatában folytatja a pályafutását, már a görög klub hivatalos honlapja is bejelentette a hírt.
Hogyan engedhettük el a legjobb játékosunkat? – kaphat a fejéhez a ferencvárosi szurkoló.
Nos, egy kicsit utazzunk az időben…
A kapus 2008 októberében tért vissza – az akkor még NB II-ben szereplő – nevelőegyesületéhez az angol Bristoltól, ahol a Honvéd elleni Ligakupa-mérkőzésen olyan jól védte a Fradi kapuját, hogy a klub négy éves szerződést kínált neki. A játékos azt követően is jól teljesített, eleinte Holczer cseréje volt, de már az NB I-ben kiszorította a kapuból vetélytársát.
Mit gondolnak, a Ferencvárosból ki volt az egyik legrosszabbul kereső játékos? Bizony, bizony, az időközben utánpótlás-válogatottá előlépő Megyeri Balázs.
Nem véletlenül szajkózta a klub szakmai stábjából az egyik szakember, hogy azonnal tegyenek a játékos elé egy új szerződést, fizessék meg rendesen. Kösse magához a Fradi az egyik legnagyobb értékét!
Az új szerződés azonban nem köttetett meg – igaz, erről a klub angliai edzőtáborában volt szó. Két pletyka terjed Megyeri szerződésével kapcsolatban a napokban.
Az egyik szerint a játékost amatőrszerződés kötötte az Üllői útra, így az Olympiakosnak csak nevelési költséget kellett fizetnie. A másik – és a valószínűbb – szerint volt egy meghatározott összeg a játékos szerződésében, amelyet, ha kifizet a kérő, akkor a Fradi nem tehet semmit. Üssünk a hasunkra, tegyük fel, hogy ez az összeg 300 ezer euró volt. Önök szerint ennyit ér az egyik legtehetségesebb magyar kapus?
Hogy melyik verzió az igaz, vagy hogy egyáltalán igaz-e valamelyik, talán soha nem tudjuk meg. Ettől azonban még Megyeri, a Fradi egyik legnagyobb értéke „bagóért” a görögökhöz igazolt.
Így – és ezt ugyancsak a zuhanyhíradó állítja – a keret egyik legrosszabbul fizetett tagjává a lejáró szerződésű Kulcsár Dávid “lépett elő”.
Aki egyébként szintén a klub egyik legnagyobb értéke.
(czp/nb1.hu)