Ferenczi István, a Ferencváros labdarúgócsapatának csatára Argentínának és Olaszországnak szurkol a dél-afrikai világbajnokságon. A támadó értékelte az első csoportkört és más érdekességekre is kitért.

– Mit szólsz az első csoportkörhöz?

– Döcögősen indult a vb, talán csak Németország alkotott maradandót.

– Mit szólsz ahhoz, hogy a németeket megvádolták, azzal, hogy csak azért kezdtek ilyen jól, mert többet gyakorolhattak a Jabulani (adidas) vb-labdával.

– Ez butaság, bárki gyakorolhatott vele, aki kijutott a vb-re. Szerintem a második csoportkör már megválaszolta, hogy lehet ezzel a labdával jól játszani, bár kétségtelenül vannak furcsa dolgai.

– Mely csapatok tetszettek eddig?

– A döntetlen ellenére elégedett voltam az olaszokkal, mert nagyon hajtottak. A nagy kedvenc Argentína pedig eddig azt nyújtotta, amit többé-kevésbé elvártam tőlük.

– Messivel elégedett vagy?

– Bár nem rúgott gólt, de jól játszik. Majd a döntőben betalál!

– Nem félted Carlos Bilardótól? Az argentinok pályaedzője ugyanis azt ígérte, hogy az az argentin játékos, aki gólt lő a vb-döntőben „megh…hatja”.

– De, hallottam. Elég furcsa motiválás. Akkor inkább az elődöntőben találjon be Messi, vagy a Bilardo ajánljon fel maga helyett egy csinos lányt, úgyis van sok Argentínában.
(sportandmedia)