Pista szerint tizenegy bójával ér fel a szlovák csapat.

Szokásukhoz híven megint nyögvenyelősen kezdik az olaszok a vb-t, egyáltalán nem meggyőző a játékuk. Ezúttal is egy szívós, acélos védelemmel rendelkező riválisba futottak bele, s bizony nem voltak elég kreatívak ahhoz, hogy megfordítsák a találkozó állását. Bár a gólt lesből kapták, egy világbajnoknak illett volna felülkerekednie ellenfelén. Nem lesz könnyű dolguk a szlovákok ellen sem, sőt, most már Új-Zéland előtt is felcsillant a továbbjutás esélye!

A Paraguay-Szlovákia meccs nagyon gyengére sikerült. A paraguayiak az első és a második félidőben is lőttek egy-egy gólt, a szlovákok a második félidőben szintén lőttek egyet. Nem gólt – kapura (az elsőben egyet sem). Szóval Santa Cruzékat valószínűleg tizenegy bója sem késztette volna sokkal nagyobb erőfeszítésre, mint Vladimir Weiss csapata.

A már nyolcaddöntős hollandokhoz csatlakoztak a brazilok, akik simán verték Elefántcsontpartot. Az előzetesen talán legkeményebbnek gondolt csoportban (itt van még Portugália, valamint a brazilokat megizzasztó Koreai NDK) ismét meglepően bágyadtan, elképzelés nélkül játszottak az elefántcsontpartiak. Csakhogy míg Portugália ellen ez elég volt egy döntetlenre, a brazilok ki tudták használni az afrikai csapat néha improvizatív, néha egyszerűen csak szervezetlen játékát. Touréék sokszor durvasággal próbálták pótolni a képességbeli különbséget – kevés sikerrel. Ha csak azt nem vesszük sikernek, hogy az elefántcsontpartiaktól senkit nem állítottak ki, a braziloktól bezzeg Kakát igen. Méghozzá indokolatlanul, de a francia Lannoy egész estés teljesítményét látva ez nem meglepő.

(Mogyorósi Péter via estihirlap.hu)