A jamaikai válogatott játékos a Rába partjára költözhet. A vékony középpályás kezdetben sokak szemében közröhej tárgya volt az Üllői úton – sokan esetlennek, képzetlennek tartották. Ahogy jöttek a mérkőzések, Morrison úgy cáfolt rá a kétkedőkre, fél év elteltével néhányan már a magyar bajnokság legjobb védekező középpályását látták benne – 2009 áprilisában a Vác elleni mérkőzésen szinte hibátlanul játszott. Az első osztályban az ő teljesítménye is visszaesett, amit sokan a felkészülési időszak hiányosságaival magyaráznak. A játékos tavaly ilyenkor válogatott fellépései miatt a teljes sheffieldi edzőtábort kihagyta. Ahogy az lenni szokott, népszerűsége is csökkent.

Április közepén jeleztük, hogy Józsi György és Morrison helyet cserélhetnek. Májusban Győrben az öltözőből kisétáló játékos ennyit mondott honlapunk azon kérdésére, hogy szeretne-e maradni:

“Nem tudom, nem tudok semmit, majd meglátjuk, mit hoz a jövő.”

Másnap megírtuk, hogy eldőlt a sorsuk, ami június 1-jén hivatalossá is vált. Jason Morrison tegnap Győrben bukkant fel, ahol az Európa Ligára készülő kerettel edzett együtt, és pályára is lépett a szlovák Raca elleni, győztes gyakorló mérkőzésen. Ha szerződést kap, érdekes lesz figyelni, hogyan viszonyul majd egymáshoz Pintér Attila simulékonynak nem nevezhető modora és Morrison – fogalmazzunk finoman – karibi lazasága.

Az ftcbk.hu adatai szerint a Ferencváros mezében 54 alkalommal lépett pályára, és 2 gólt szerzett.