Igaz, 8-10 év múlva – addig azonban 100 millió fontot, mintegy 28 milliárd forintot fektet be a klubba a Red Bull.

A Red Bull a német labdarúgópiacra is be akar törni, méghozzá élvonalbeli csapat kialakítása a cél. Az eszköz pedig az ötödosztályú SSV Markranstädt (már negyed – ulloi129), amely most már az RB Leipzig nevet és a cég színeit viseli. 2010-ben a gárda a 2006-os vb-re felépített, 44 ezres Zentralstadionba költözik. Nyolc, legkésőbb tíz év alatt a befektetők a Bundesligában akarják látni a csapatot, s ehhez német források szerint százmillió eurós „aranyesőt” ígérnek. Lipcsei csapat (a VfB Leipzig) közel száz éve, 1913-ban nyert bajnokságot Németországban. A helyi Leipziger Volkszeitung felmérése alapján a lakosság 70 százaléka támogatja a tervet.
(NSO.hu)

A város és a környék többi csapatának huligánjai aktívan szervezkednek az újgazdag helyi csapat, s fenyegetéseik miatt a szászországi szövetség minden meccsüket kiemelt kockázatúnak minősítette. A csapat két legjobbja a kétszeres német válogatott védő, Ingo Hertzsch, aki évekig szerepelt a Bundesligában, olyan csapatokban, mint a Hamburg, a Bayer Leverkusen, Frankfurt és Kaiserlautern és a több, mint egymillió euróra értékelt Tim Sebastian. De van még a keretben érdekesebb figura: egy 23 éves volt ifiválogatott német középpályás, Sebastian Albert; a Schalkéban is megfordult 34 éves Thomas Kläsener; a Cottbusban 200 meccset lehúzott irányító, Timo Rost; a Dortmunddal Bundesliga-győztes Lars Müller; és a Hamburgban és a Wolfsburgban is szerpelt Alex Laas.

A nyáron 720 000 euróért megvették a jelenlegi német U-20-as válogatott, tavaly a harmadosztályban 13 gólig jutott Carsten Kammlottot, és 180 000 euróért a tavaly a negyedosztályban 29 gólig eljutott Daniel Frahnt

Látható tehát, hogy nem könnyű ellenfél a Lipcse.

A meccs holnap 5-kor kezdődik a Linz közelében található Windischgartenben (itt található a Ferencváros edzőtábora is), ez Budapesttől 500 kilométer és 4.5-5 óra (megállások nélkül.)

Természetesen mi is ott leszünk.