A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom által szervezett Magyar Szigeten péntek hajnalban egy időben, de három különböző helyszínen legalább 10-12 fekete ruhás alak támadt három Fradi-drukkerre, egyikük arcát platinával kellett rögzíteni.

Az esetről a Hunhír.info adott hírt. A lap informátorai szerint a vélhetően előre eltervezett verés során a szurkolók néhány perc alatt olyan sérüléseket szenvedtek, amelyekkel kórházba kellett őket szállítani. Egyiküket, B Gyulát meg kellett műteni, de további operáció vár még rá a gyógyulásig. A lap szerint B. Gyula arcát platinával kellett rögzíteni. Támadók minden valószínűség szerint bokszert és viperát használtak.

Az Index megkeresésére a Pest megyei rendőrkapitányság szóvivője az Indexnek megerősítette, hogy a rendőrség is tudomást szerzett a verekedésről. A szóvivő szerint magánterületen bántalmaztak két férfit, akik súlyos sérülésekkel kerültek kórházba. A váci rendőrkapitányság súlyos testi sértés miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.

A Fradi-szurkolók hivatalos honlapján a szurkolók szervezete közleményben szólította fel a szervezőket, hogy számoljon be az eset részleteiről:

Szervezetünk úgy gondolja ugyan, hogy nem az interneten kell kezelni ezt az ügyet, de a szervezők és rendezők hallgatása mégis arra sarkalt minket, hogy kiadjuk ezt a közleményt.
A mai napig nem kaptunk semmilyen tájékoztatást, sem a szervezők, sem a rendezők (bár ez gyakorlatilag ugyanazt a csoportot jelenti) részéről, hogy milyen módon próbálják kideríteni, hogy ki és miért hajtotta végre ezt a véres támadást. Bár nem tisztünk más szervezetek életébe beavatkozni, most mégis elvárjuk, sőt követeljük, hogy a HVIM vezetése adjon meg minden segítséget az elkövetők kézre kerítéséhez és ne hallgatással, vagy külsős rendezőkre kenve a felelősséget, próbálják kezelni a helyzetet! A rendezőket felelősség terheli a történtek miatt, de úgy véljük, hogy az elmúlt napokban tapasztalt viselkedésük alapján, nem felelős gondolkodásra és az incidens körülményeinek mielőbbi kivizsgálására törekszenek, hanem sokkal inkább az eset elmaszatolása a céljuk. Szervezetünk elkötelezett a tettesek felkutatásában és ehhez elvárjuk, hogy mindenki, aki bármit is tud, azt haladéktalanul hozza tudomásunkra!

(Index.hu)