Befektetőket keres Kevin McCabe , de bennfentesek szerint elképzelhető, hogy az FTC labdarúgócsapatának angol tulajdonosa már meg is találta azt, akivel közösen finanszírozza a jövőben a zöld-fehéreket.

Berkes Zoltán vezérigazgató távozása arra utal, hogy hamarosan újabb személyi változások történhetnek a Fradinál. Ez pedig abban az esetben valószínű, ha új befektető érkezik.

– A tulajdonosi tanács úgy döntött, amíg nem találjuk meg a társbefektetőt, nem lesz betöltve a vezérigazgatói poszt – indokolta Berkes csütörtöki leváltását Kevin McCabe magyarországi képviselője, Alexander Gerstl.

Ám sokakban felvetődött a kérdés, miért pont most kellett megválni a még a háromhónapos próbaidejét sem letöltő Berkestől? Anyagi megfontolásból, spórolás céljából küldték el, vagy már zajlanak az egyeztetések az új tulajdonostárssal?

– Még nincs olyan partner, akivel megegyeztünk, de ha akad ilyen, akkor annak bizonyára lesznek jelöltjei a posztra – mondta Gerstl, aki nem tagadta, hogy tárgyaltak a TriGránit Fejlesztési Zrt.-vel. A becslések szerint 300 milliárd forintos vagyonnal rendelkező Demján Sándor cége az FTC Üllői úti ingatlanjának fejlesztése iránt érdeklődött. Demjánékat állítólag már 2003-ban érdekelte a Fradi.

– Megkeresett Demján Sándor, hogy tegyük rendbe a Ferencvárost, ám annak mikéntje már nem tetszett – nyilatkozta még 2006-ban Szeiler József, az FTC korábbi vezérigazgatója a 100% Fradinak. – Ami még érdekes volt, hogy a jelenlétemben felhívta Csányi Sándort is, hogy indítaná a Fradi-projektet.

Az angol lapok szerint az is befolyásolhatja a zöld-fehérek sorsát, hogy McCabe egy maláj üzletemberrel komoly tárgyalásokat folytat angol csapata, a Sheffield United jövőjéről. Internetes fórumokon pedig egy magyar bankárt is emlegetnek lehetséges új tulajdonosként.

A Blikk információi szerint az FTC angol tulajdonosa, aki 2008-ban vette meg a labdarúgócsapatot és az Üllői úti 6+2 hekktáros ingatlant, legalább két-hárommilliárd forintot remél az üzlettől. McCabe cége két évvel ezelőtt több, mint hatmilliárdot fi­zetett.

(P. N./Blikk)