A DVSC eltiltott montenegrói kapusa elismerte, Liverpool elleni BL-meccs előtt találkozott a Berlinből irányított délszláv fogadási maffia egyik gyanúsítottjával. Vukasin Polekszics tagadta, hogy elfogadta volna a felkínált nyolcvanezer eurót. Csepregi J. Botond oknyomozó riportjának kövektező részét olvashatjátok.

„Ennyi pénzért senki sem adna el egy meccset. Igazából egymilliárdért sem adnék el egy BL-meccset” – kommentálta az egyik debreceni játékos, amikor nekiszegeztük, hogy eltiltott társát, a montenegrói Vukasin Polekszicset állítólag nyolcvanezer euróval, azaz mai árfolyamon több mint huszonkétmillió forinttal kínálta meg a DVSC Liverpool elleni meccse előtt a Berlinből irányított fogadási maffia.

Külföldi forrásokra hivatkozva nemrég az jelent meg, hogy az európai méretű csalássorozat fő gyanúsítottja, a Berlinben élő horvát Ante Sapina bevallotta, hogy fogadott a debrecenieknek a Liverpool és a Fiorentina elleni meccsére is.

A bochumi nyomozást jól ismerő informátorunk elmondása alapján ennél is sokkal nagyobb bajban lehet a bajnoki cím védője. Sapina ugyanis a DVSC valamennyi csoportkörös meccsére fogadott; márpedig ha így történt, azt biztosan nem a játék kedvéért tette. Információink szerint azonban nemcsak a tavaly szenzációsnak számító BL-főtáblás szereplésre, hanem a selejtezőben játszott, idegenbeli Kalmar-meccsre (1-3) is gyanú vetül. Ha hozzávesszük a Young Boys-elleni 2008-as találkozót, ez legalább nyolc gyanús meccs.

Polekszics tagadta ugyan, hogy megvesztegették volna, azonban megnevezte egy korábbi játékostársát, akin keresztül felvették vele a kapcsolatot. Ez lett volna a korábbi Honvéd-, DVSC-futballista, a jelenleg az Újpestben játszó Takács Zoltán. A belső védőt ki is hallgatták Bécsben, ahová nem kis meglepetésre három ügyvéddel érkezett. „Ilyenről még nem hallottunk. Az előfordul, hogy magukkal hozzák a klubjogászt, de hogy valaki még két ügyvédet hozzon, ez képtelenség” – állította külföldi forrásunk. Takács tagadta a kapcsolatot.

A teljes cikket itt olvashatjátok.