Ennek ellenére remek hangulatú meccset játszott a Fradi, lelkes és igencsak nagyszámú, mintegy ötven fős fradista közönség előtt. Még ma és holnap is érdemes menni Gyetvára. Ma fél kettőkor, holnap tizenegykor játszunk, elvileg ingyenes meccseket. Mi is ott voltunk, ime néhány kép.

Vodpod videos no longer available.

HC Topolcany – FTC-Orangeways 3-2 (1-0, 1-1, 1-1)
Gyetva, 100 néző, vezette: Konc
Gólszerzőink: Vitalij Gavriljuk, Kiss Gábor

Mielőtt szót ejtenénk csapatunk idei első felkészülési mérkőzéséről, fontos híreket kell közölnünk. A Gyetva Kupa átalakult egy felkészülési dzsemborivá, ahol a hat csapat három-három mérkőzést játszik három nap alatt. Ennek megfelelően változott csapatunk programja is, holnap 13.30-tól a HK Trebisov, míg vasárnap 11 órától a HKM Zvolen B csapata ellen lesz majd meccse az FTC-Orangewaysnek.

De vissza a mai naphoz. Új edző, rengeteg új játékos, Majoross Gergely személyében új csapatkapitány korcsolyázott ki a jégre a szép számú ferencvárosi szimpatizáns elé. Azonban minden szemppontból rosszul indult a mérkőzés. A mieinken érződött az összeszokatlanság, nem ízlett nekik a szabványnál kisebb pálya sem, s ha ez nem lett volna elég jöttek a kiállítások is. Ennek köszönhetően hamar előnybe kerültek a nagytapolcsányaik, miután kihasználtak egy kettős emberelőnyt.

A gólon kívül is észrevehető volt ellenfelünk fölénye, ám Timo Lindström jól védett, így maradt idő arra, hogy szépen-lassan összeálljon a gárda. Ahogy telt az idő, úgy jöttek föl a fiúk, ami a 25. percben hozta meg eredményét, Vitalij Gavriljuk jó passzt kapott, és két szép csel után, a kapust is elfektetve már csak az üres kapuba kellett húznia a korongot.

Ekkorra már talán fölénybe is kerültünk, ám hiába volt valamivel több helyzetünk, a középső játékrész vége előtt nem sokkal újra ellenfelünk szerzett vezetést. Az utolsó harmadra egy motivált zöld-fehér gárda jött ki a jégre, amelynek sikerült is emberelőnyben egyenlítenie, Chris Eade lőtt a kékvonalról, amibe Kiss Gábor ért bele.

Az alapvetően nagy iramot, ám kevés igazi helyzetet hozó mérkőzés vége végül nem a miénk volt, egy újabb emberhátrányban kapott góllal elveszítettük a csatát. Pedig a végén még lehoztuk a kapust is, ám ebből is csak egy újabb kiállítást szedtünk össze. A hatvanpercnyi játék után elmondhatjuk, van lehetőség a fiúkban, s mindössze csak még több munka kell hozzá, hogy a lehetőség eredménnyé váljon majd általuk.

Hakan Nygren:
Noha ez csak az első meccs volt, nem voltam elégedett. Nagyon sok volt a hiba, a rossz passz, és feltűnő volt, hogy nincs meg az összhang és a távolság a csatárok és a hátvédek között. Dolgozunk tovább, holnap ugyanebben az összeállításban játszunk, remélem már akkor láthatjuk majd a fejlődé
(fradihoki.hu)