Vezetett az ellenfél, de Vattai góljával egyenlítettünk, majd Pölöskey öt perc alatt eldöntötte a találkozót. 

Vége a mérkőzésnek.

A bajnoki kezdetekor képletesen szólva az öltözőben maradt a csapat, ezért az ötödik percben már hátrányban is volt: kihagyott a védelem, Jova is rosszul jött ki, így Namuquita Roland megszerezte a vezetést a vendég Kaposvölgyének. A csapat a félidőben többet már nem jutott el a kapunkig, mi viszont folyamatosan támadtunk, egymás után alakítottuk ki a helyzeteket, Pölöskey egyedül kihagyott négyet, Vattai a 34. percben azonban egyenlített: a remekül játszó Papp rúghatott szabadrúgást a térfél közepéről, amit a védő a hosszú sarokba fejelt. Nem állt le a Fradi, ám továbbra sem tudjuk berúgni a helyzeteinket, így 1-1-es döntetlennel vonulhatunk pihenőre. A második félidő az első játékrészben bénázó Pölöskey parádéjával kezdődött, támadónk pár perc alatt három gólt lőtt, és ezzel eldöntötte a találkozót. Kijött a tudásbeli különbség, a hátralévő időben a vendégek szinte nem is veszélyeztettek, a csereként beállt Bogáti még növelni is tudta az előnyt, a végeredmény a mérkőzés képe alapján is megérdemelt 5-1 lett.

Jók: Papp Máté, Gárdos, Vass Máté, Pölöskey, és az egész csapat.

Online közvetítés:

45.

Vége a mérkőzésnek.

43.

Újabb jó labda Kovács Istánnak, a csatár a kapussal együtt rajtol a labdára, a portás ért oda előbb.

41.

Nagy Patrik a csatárok mögött jól játszik, tömi a társakat labdával, percenként alakíthatnánk ki a helyzeteket az elfáradt ellenfél ellen, de az utolsó passzokba hiba csúszik.

40.

Kovács István léphetett volna ki, de lesen állította meg a partjelző.

39.

A csereként beállt Bogáti vezethette kapura a labdát, kivárt, már úgy tűnt, utolérik a védők, mire a támadó izomból a léc alá lőtte a labdát – nagy gól volt! 5-1!

37.

Kitámad a Kaposvölgye, szeretnének még gólt lőni a vendégek, de védelmünk állja a sarat. Nagy Patrik jó labdája Papp Mátét találja meg, aki nem tudja lekezelni, így nem lett belőle helyzet.

35.

A remekül játszó Gárdost Bogáti váltja a mérkőzés hajrájában.

33.

A Rapidból kölcsönvett Nagy Patrik lő kapura, csavarása kevéssel ment a kapu mellé.

32.

Sandro lövése ébreszti fel kapusunkat, Jova Leventét, a labda nagyon kapu mellé ment, veszélyt nem jelentett.

29.

Pölöskeyt vastaps búcsúztatja, Kovács István áll be a helyére.

27.

Tóth Axel szép csele után egyedül marad a tizenhatoson belül, picit elpattan tőle a labda, ami már elég a védőknek a tisztázáshoz. Cifrázzuk a játékot, amit ilyen előnynél jó nézni!

26.

Gyors kontra, Nagy Patrik remek labdát ad Papp Máténak, a játékos védőjét beülteti a hintába, lő, Horváth véd, újabb gyönyörű jelenetet láttunk.

25.

Pölöskey Papp Mátétól kapott jó labdát, lefordult védőjéről, lőtt, Horváth védett.

24.

Nagy Patrik húszméteres lövését üggyel-bajjal védi Horváth, kipattant a kapusról a labda, szerencséjére nem volt a közelében Fradi-játékos.

20.

Picit leült a meccs, biztos vezetésünk tudatában visszavettünk a tempóból, kár, kezdett remekül szórakozni a közönség.

18.

Nyilasi Bálint helyett Nagy Patrik áll be.

13.

Szabadrúgást kapunk húsz méterről, Fülöp Noel belerúgja a sorfalba.

11.

Pölöskey megint kapott egy jó labdát, Svábtól jött a passz, megtolta a védő mellett, és a kapus mellett 11 méterről a hálóba gurít, mesterhármas pár perc alatt.

10.

Balogh helyet Körmöci áll be a vendégeknél, mi még nem cseréltünk. Pölöskey egy hosszú labdát vesz le szépen, egy testcsellel becsapja a védőt, és 18 méterről iszonyú nagy gólt lő, 3-1-re vezetünk! A játékos 18 méterről lőtte ki a hosszú sarkot, ezt a gólt jó volt látni!

8.

Gárdos gyönyörűen megy el a szélen, középre ad, Pölöskey belebotlik a labdába, negyven centiről a kapfát találja el.  Hatalmas szerencséjére pont elé pattan vissza a labda, másodjára már belövi, sok kihagyott helyzet után csatárunk gólt lő, 2-1, vezetünk.

5.

Másodjára jut el kapunkig az ellenfél: a csereként beállt Shevel beadását Namuquita fejeli a kapu fölé éles szögből.

Második félidő, 1. perc:

Nem cseréltünk a félidőben.

Félidő:

Vattai esetében tévedtünk, a játékos az NB3-ban már szerzett gólt a Balmazújváros ellen. Az észrevételt köszönjük worbyd nevű kommentelőnknek.

A mérkőzést megtekint Kiss László is. A szakember korábban dolgozott a Maldív-szigeteken, a Vasasnál, és többek között Nyilasi Tibor mellett volt a Fradi pályaedzője is. Ő jelenleg a Pécs vezetőedzője, akikkel jövő héten játszunk majd idegenben.

45.

Vége az első félidőnek. Az öltözőben maradt a csapat, ezért az ötödik percben már hátrányban is volt: kihagyott a védelem, Jova is rosszul jött ki, így Namuquita Roland megszerezte a vezetést a vendég Kaposvölgyének. A csapat a félidőben többet már nem jutott el a kapunkig, mi viszont folyamatosan támadtunk, egymás után alakítottuk ki a helyzeteket, Pölöskey egyedül kihagyott négyet, Vattai a 34. percben azonban egyenlített: a remekül játszó Papp rúghatott szabadrúgást a térfél közepéről, amit a védő a hosszú sarokba fejelt. Nem állt le a Fradi, ám továbbra sem tudjuk berúgni a helyzeteinket, így 1-1-es döntetlennel vonulhatunk pihenőre. A mérkőzés képe alapján vezetnünk kellene.

44.

Papp Máté remekül játszik, 30-ról lő kapura, a labda bombaerősen száll a kapu felé, épphogy mellé ment, vastaps. Ápolás miatt áll a játék.

42.

Balogh kap lapot, amiért felrúgta Gárdost.

41.

Gárdos szögletére hárman-négyen is érkeztek, Fülöp fejelt a kapu fölé. Ha lenne ötezer ember a stadionban, óriási lenne a hangulat, annyi helyzetünk van, és annyi mozdulatnak lehetne tapsolni.

40.

Pölöskey a kapu torkában korábban ügyetlenkedett, de most 17-ről olyan bombát eresztett kapura, amit Horváth hatalmas bravúrral tudott léc fölé tolni. A csatár nagyon megérdemelne egy gólt, nem játszik rosszul mezőnyben, de a kapu előtt bizonytalan – ami egy csatár esetében nagy baj.

38.

Gárdos megcsinálja a helyzetet, kicselez három vendégvédőt, de kisodródik. Felnéz, ügyesen felméri a helyzetet, és a középen a labdát kérő Papp Mátét választja, a passz is jó, de a szélsőt gyötörték a védők, így kapu mellé pörgetett, szép jelenet volt.

36.

Ha jól tudjuk, Vattai bajnoki mérkőzésen szerzett első gólját láttuk az imént.

35.

Ato le, Shevel be a vendégeknél.

34.

Papp Máté végezhet el szabadrúgást a térfél közepéről, Vattai a kapu torkában felugrik, a kapus a rövid sarokra mozdul, játékosunk a hosszúba fejeli, gól, 1-1!

32.

Sváb újabb beadása épphogy elszáll Pölöskey feje felett, de egy vendégvédő kétségbeesetten kifejeli, így szöglethez jutunk, ami azonban rossz, és kifejelik a védők.

28.

Tóth Róbert, tartalékcsapatunk gyúrója segít az egyik vendégjátékosnak, Papp Mátéval fejelt össze, így Pintér fején is a mi fiunkhoz hasonló kötés díszeleg.

27.

Papp Máté tér vissza ápolás után, fejsérülését egy csinos zöld-fehér szalag jelzi.

26.

Tóth Axel szerez labdát, Gárdos szépen megy el a szélen, Pölöskey négy méterről nem lő, hanem a belebotlik a labdába. A játékosnak rengeteg helyzete van, agilis, hajt, de a befejezések nem mennek neki.

24.

Sorozatban alakítjuk ki a helyzeteinket, látványos megoldásaink vannak, Sváb, Gárdos, Papp Máté jól játszanak, kár, hogy egyetlen helyzetéből a Kaposvölgye betalált, és Pölöskey kihagyta az előző nagy helyzetet. A mérkőzés egyébként kifejezetten élvezetes, ennyi helyzetet azonban még az NB2-ben sem szabad kihagyni – három évet játszottunk ott, pontosan tudhatnánk.

23.

Papp Máté kap jó labdát a tizenhatosnál, lekezelni is volt ideje. Lőhetett volna kapura is, ehelyett okosan felnézett, és a középen érkező Pölöskeyhez játszott. A kapus már verve volt, de csatárunk öt méterről a kapu mellé pörgetett.

22.

Az agilis Sváb Dani beadását Pölöskey fejelheti kapura, mellé megy, Gárdos szedi össze a lecsorgó labdát, a szög éles, de kapura is lőhetné, nem teszi, ehelyett középre ad, Pölöskey újra fejelhet, megint mellé.

20.

A vendégek eddig egyszer jutottak el a kapunkig, abból gól is lett. Gárdos jó szögletére többen is érkeznek, elmegy a fejük felett. Vass a tizenhatos egyik sarkáról adja be a labdát, Pölöskey kapásra várja, nem találja el, a kipattanó labdát Peszmeg szelídíti meg, és 22 méterről kapura lövi, Horváth véd.

19.

Fülöp 25 méteres szabadrúgása néhány méterrel kerüli el a kaput.

18.

Mutatunk egy képet a stadionról:

17.

Pölöskey a tizenhatos vonalán lefordul védőjéről, kapura fordul és lő, a sarokra tartó, félmagasan érkező labdát magbiztosan védte Horváth.

16.

Tartalékcsapatunk kapusa, Jova jobb lábát fájlalja, ezért ma nem látunk tőle hosszú kirúgásokat.

15.

Fülöp és Pölö jó összejátéka után ziccer alakul ki, a kapus felkínálja a kapu egyik sarkát, Pölö oda rúgja, le is ért, hárított. Nagy helyzet volt!

14.

Gárdos lő 13 méterről kapásból kapura, bevetődnek elé. Gárdos és Papp dícsérhetők eddig.

11.

A védők ívelik előre Pölöskeynek, aki vagy leveszi, vagy nem. Egyelőre ezt játsszuk, pedig Gárdos és Papp is meg tudják húzni – most is ez történik, Gárdos elmegy a jobbszélen, befelé cselez, a tizenhatos vonalán azonban szerelni tudják.

9.

Szép egyérintős játék: Vass, Pölöskey, a csatár a szőke középpályásnak passzolja vissza a labdát, aki hosszan ível előre, Papp venné át a tizenhatoson belül, de odaér a kapus. Támadunk.

6.

Sváb sprintel egy hosszú labdára, eléri, középre ad, Horváth Pölöskey fejéről szedi le a labdát.

5.

Vezetnek a vendégek, Namuquita kap jó labdát a tizenhatoson belül, egy az egyben megveri a védőjét, Jova rosszul jön ki, két lába között a kapuba gurul a labda.

3.

Papp Máté húz el a balszélen, lehagyja a védőket, középre ad, a vendégek kapusa úszik a levegőben, de eléri a labdát. Szép jelenet volt.

1.

Elkezdődött a mérkőzés, mi a Springer szobor felé támadunk az első 45 percben.

17:27

A vendégek csatakiáltása: Berki! Ilyen is régen volt, hogy tizenegy ember ebben a stadionban pozitív értelemben említse ezt a szót.

17:26

Bevonulnak a csapatok, mi zöld-fehérben, a vendégek piros-fehérben játszanak ma.

17:18

A vendégek összeállítása: Horváth – Pintér, Vaskó, Menyhért, Fellai, Sandro, Kállai, Ato, Balogh, Huzmi, Namuquita. Cserék: Köllő, Kalmár, Reszli, Körmöci, Ivusza, Horváth, Shevel

17:16

A kezdőcsapat:

Jova – Fülöp, Vattai, Sváb – Peszmeg, Tóth, Vass, Papp – Nyilasi, Pölöskey, Gárdos. A kispadon Hermány, Nyárasdi, Kovács I., Nagy P., Bogáti, Antal és Danquah ülnek.

(ftc.hu)