Szurkolói interjú Maróti Bélával.

Új szezon, új játékosok. Az idei szezonnak úgy vágunk neki, hogy a vezetőség több magyar játékossal is erősített a szurkolók nagy örömére.

Az új szerzemények között egy Balaton környéki, pontosabban veszprémi játékos neve is szerepel.

Maróti Bélát Kaposvárról igazoltuk és az első pár fordulóban nyújtott teljesítménye alapján komoly erősítésnek számít.

Sokak szerint a Ferencváros meghatározó játékosává válhat. Példamutató küzdeni akarása és játéktudása jó irányvonal lenne az egész csapat számára.

Csoportunk több tagja veszprémi illetőségű, így számunkra külön öröm, hogy egy helyi srác viselheti a Ferencváros mezét.

Béla megkeresésünkre készségesen válaszolt az általunk feltett kérdésekre:

GBB: Hogy érzed magad a Ferencvárosban?
Béla: Nagyon jól érzem magam a Ferencvárosban,büszkeséggel tölt el hogy a Fradi játékosa vagyok!

GBB: Milyen érzésekkel várod az Újpest-Ferencváros Derbyt?
Béla: Már korábban is sokszor elképzeltem, miben lehet más egy Újpest-FTC Derby, de azt mondták egyöntetűen hogy ezt csak az tudja,aki már játszott ilyen meccsen….Így képzelheted, hogy nagyon várom már az összecsapást!!

GBB: Mit gondolsz az első pár mérkőzés alapján a Ferencváros Táboráról?
Béla: A Fradi szurkolóknak nagy hírük van a buzdításukról,néha a balhéikról is. Dee úgy gondolom, ezalatt az idő alatt mióta ideszerződtem csak a pozitív oldalukat mutatták és 12. játékosként hallatják a hangjukat. Le a kalappal előttük,sugárzik róluk, hogy imádják a csapatukat és bíznak a játékosaikban.
Az is pozitívum, hogy mikor hátrányban játszottunk, akkor sem a szidalmak. mindinkább a buzdító rigmusok voltak a hangadóak, segítve minket a jobb teljesítmény elérésében.

GBB: Hogyan vélekedsz Prukner László edzői tevékenységéről?
Béla: Prukner Lászlóval évek óta együtt dolgozom,ismerem mint edzőt,talán azt is mondhatom, mint embert is. Úgy gondolom, hogy jó munkát fog végezni a Ferencvárosnál is ,mint ahogy azt tette Kaposváron.

GBB: Mikor döntötted el, hogy, hogy ebből akarok megélni?
Béla: Azt sosem döntöttem el, hogy ebből akarok megélni, egyszerűen focizni akartam és ez azt hiszem 17 éves koromban fordult igazán komolyra, amikor a felnőtt öltöző kapuját döngettem és profi szerződés közelébe kerültem. Előtte is komolyan vettem a labdarúgás, de még nem voltam elhatározva.

GBB: Gyermekkorodban melyik csapatnak szurkoltál?
Béla: A mai napig sem szurkolok senkinek, gyermekként sem tettem. Jó, talán az akkor veszprémi nb1-es csapatnak igen mikor én labdaszedő voltam…De akkor az egész város VSE vagy VFC szurkoló volt. Inkább egy-egy játékosért nézek meg meccseket.

GBB: Mivel töltöd a szabadidődet a legszívesebben?
Béla: Szabadidőmben sokat pihenek, mert az edzések elég kemények Prukner mesternél, de szívesen eljárok moziba, színházba is, valamint szórakozni a barátokkal. Hobbim nincs, de rengeteg dolog érdekel a világban és sok mindenben jártas is vagyok.

GBB: A bajnokság végeztével reálisan hova várod a csapatot a tabellán?
Béla: Ezt egyelőre nem tudom megmondani mivel nem látom még át mire lehet képes a csapatunk….de jó csapatunk van!!!

GBB: Melyik ország labdarúgásának a stílusa áll a legközelebb a szívedhez?
Béla: Ahogy az előbb is említettem kedvenc nincs, de az olasz focit talán szívesebben nézem.

GBB: Veszprémiként figyelemmel követed-e a most NB2-be feljutott Veszprém eredményeit?
Béla: Igen,szoktam olvasni, bár már csak pár játékost ismerek a veszprémi csapatból. Szorítok nekik, hogy minél jobban szerepeljenek a II. osztályban. Régóta vártuk már h felkerüljenek az NB2-be!!!

GBB: Október 3-a FTC II-Veszprém. Kinek fogsz szurkolni?
Béla: Mindkét csapatnak, akármennyire is ez ritkaságszámba megy.

(greenboysbalaton.lapunk.hu)