Csupaszív védőnk is csak a győzelmet tartja elfogadhatónak. Balog Zoltán, a Ferencváros harminckét esztendős védője csupán a 2000 novemberében, Újpesten megrendezett, 1-0-s vendégsikerrel végződő összecsapásra emlékszik szívesen.

Csak egy Derbiről maradtam le, amióta a Ferencvárosban futballozom, eddig ötször léptem pályára Újpest-Ferencváros rangadón. Pozitív emlékeim csupán a 2000-es meccsről vannak, akkor nyertünk legutóbb a Megyeri úton. Annyi és annyi történet fűződik a Derbikhez!
Az Újpest jelenlegi sportigazgatójával, Kovács Zoltánnal mindig élet-halál harcot vívtunk, egyszer-kétszer lekönyököltük egymást… A pályán nincs barátság, a zöld gyepen kívül viszont a mai napig kiváló a kapcsolatunk. Ehhez a párharchoz fűződik az egyik legkellemetlenebb emlékem is, 2005 októberében csaknem ötven percen át vezettünk, de Vermes Krisztián, valamint Kovács Zoltán hajrában szerzett góljával a lila-fehérek megnyerték a meccset. Hogy mi lesz szombaton? Biztos vagyok benne, javítunk a statisztikánkon”

(Nemzeti Sport)