Az illetékes szerint egyelőre nincs jobb. Samu István, az MLSZ biztonsági bizottságának első embere a Nemzeti Sportnak beszélt erről, említve a mai Derbit is.

A két szurkolótábor közé nagy, ronda vasrácsot lehetne emelni – csakhogy ez sem jó megoldás, ugyanis sokan másznának fel rá, folyamatosan ráznák, csüngenének rajta. Jobb híján a biztonsági szolgálat emberei alkothatnának sorfalat. Ezt azonban sokan provokációnak vennék, gyanítom, egy idő után már senki nem foglalkozna a pályán történő eseményekkel. Azt kell mondanom, jelenleg sajnos nincs jobb megoldás a szektorkiürítésnél.
Az Újpest-Ferencváros mérkőzést kiemelt kockázatú összecsapásként kezelik. Biztos vagyok benne, hogy a találkozót biztosító rendőrség is a nézők testi épségének megóvását tartja szem előtt. Meglehet, elég, ha a rohamrendőrök a stadion környékén várakoznak, a jelenlétük ugyanis sokakat hergelne, egyesek a kivezényelteket dobálnák meg. S ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az üres szektor “felvonulási” területként szolgálhat. Az intézkedni készülő rendőröknek legalább nem a tömegen kell átpréselniük magukat. Tudom, nem szép látvány az üres szektorsarok, de amint mondtam, jelen pillanatban nincs más megoldás.