Peszmeg Viktor nyilatkozott a 100% Fradinak.

-Még nem annyira ismernek a szurkolók mit kell rólad tudni?
-A Fradiban nevelkedtem, az U16-os csapatban játszottam, amikor kikerültem Salzburgba. Mivel nem beszéltem németül az első két-három hónap igen kemény volt. Miután már jobban beszéltem a nyelvet teljesen elfogadtak. A játék is jól ment, rendszeresen játszottam a korosztályos csaptokban.

-Akkor miért jöttél vissza?
-A menedzseremnek köszönhetően lehetőségem nyílt újra a Fradiban játszani és ezt nem akartam kihagyni.

-Mennyire ért váratlanul, hogy elutazhattál a csapattal Szovátára?
-Csak egy nappal az utazás előtt tudtam meg, hogy jöhetek. Nagyon feldobott a hír, hiszen eddig csak Ligakupa meccsen szerepelhettem a felnőttek között. Úgy tudom, hogy a szakmai stáb szeretett volna elhozni 1-2 embert az NB II-es csapatból, Lipcsei Péter, valamint Tuboly Frigyes pedig engem és Fülöp Noelt javasolták.

-Ez azt jelenti, hogy tavasszal akár az első csapatban is játszhatsz?
-Természetesen a terveimben szerepel, hogy a nagy csapat mezét magamra húzzam, de azt még nem tudom, hogy erre most, vagy esetleg csak később nyílik lehetőségem.

-Hogyan értékeled az elmúlt félévi teljesítményed?
-Védekező középpályásként próbáltam, minél többet hozzátenni a csapat játékához. A szezon végén az edzőim mondták, hogy az előre játékban legyek bátrabb, a támadásokból jobban ki kell vennem a részem. Gólt nem sikerült szereznem, sajnos a góltalanság az ősszel az egész csapatunkra jellemző volt.

-Mik a céljaid tavasszal?
-Szeretnék az NB II-es csapatban még stabilabb teljesítményt nyújtani, megfogadva edzőim tanácsát, a támadásokból is kivenni a részem. Az igazi az lenne, ha teljesítményemmel kivívnám Prukner László elismerését, és egyszer-egyszer ott lehetnék a felnőttek keretében.

(100% Fradi)