A helyiek vezetőedzőjének szavai legalábbis erre engednek következtetni. A szombati DVTK – Putnok és a DVTK – Kazincbarcika edzőmérkőzéseket (utóbbit végigjátszotta Bogáti) követően kérdezték Benczés Miklóst.

– Hogy tetszettek a szombati edzőmérkőzések?

– Tetszett vagy nem tetszett, az teljesen mellékes, egy edzőnek más szempontok szerint kell néznie egy mérkőzést, mint a szurkolóknak. Több célja is volt a mérkőzéseknek: teszteltük a próbajátékosokat, megnéztünk fiatal labdarúgókat és elsődlegesen olyan meccsterhelést kaptak a labdarúgók 90 percen keresztül, ami a kondícionális felkészülésüket segítette. A célok megvalósultak, talán a második mérkőzéssel kapcsolatban van egy kis hiányérzetem, mert a második félidőben a Barcika nem tudott nagy ellenállást kifejteni ezért macska-egér párharc alakult ki. Mindezzel együtt gratulálok a játékosoknak mindkét győzelemhez!

– Mi a véleményed a próbajátékosokról?

– A játékosok akartak, de a DVTK céljait figyelembe véve nem érzem azt, hogy megfelelő erősítést jelentenének. Még nem született meg a végső döntés, de nem fogom javasolni a leigazolásukat. Hogy érkeznek-e további próbajátékosok? A Diósgyőr keretét a célokhoz kell igazítani, és amennyiben a cél az, hogy feljusson a csapat, akkor több poszton meg kell erősíteni a csapatot.
(dvtk.eu)