Az erdélyi napilap újságírójának összefoglalója egész hetes munkánkról. Köszönet érte fradistamvhnak!

Szombaton vissza is utazott Budapestre a Ferencvárosi Torna Club, Magyarország legnépszerűbb és legsikeresebb labdarúgó-együttese, amely 2005 óta másodszor edzőtáborozott az elmúlt héten Szovátán. Prukner László szakmai igazgató, akinek anyai kötődései vannak Maros megyéhez és Haáz Ferenc technikai igazgató, aki már a Fradi 2005-ös stábjának is tagja volt, közösen döntöttek az ismert erdélyi üdülővárosról mint edzőtáborozásuk színhelyéről.

Mint Prukner László elmondta, a szovátai edzőtáborban főleg a fizikai felkészülésre fektették a hangsúlyt, így jobban összpontosíthattak a szaladásra és a játékosok izomzatának fejlesztésére. A hátralévő mintegy négy hétben a játékot és a taktikai felkészülést fogják gyakorolni. Prukner azt is elmondta, hogy az együttes mintegy kétharmada kicserélődött, miután az angol stáb távozott, így időbe telik egy újabb, jobb és ütőképesebb együttest kialakítani. Jelenleg van egy stabilabb magja az együttesnek, ami köré lehet alakítani a játékot, és fontos, hogy az ősz második felében már gyorsabban, pontosabban ment a labdaadogatás, amit a közönség értékelt. Végül a Fradi szakmai igazgatója megjegyezte, hogy nincs megelégedve a csapat őszi teljesítményével, viszont jó szezont zárt az együttes.

Féderer Andrea, az FTC Labdarúgó Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a Ferencváros napi két kimerítő fizikai edzést tartott Szovátán, délelőtt a Medve-tó körül, meg a környező dombokon szaladtak a játékosok, délután a kiváló körülményeket nyújtó Danubius Hotel erőtermében súlyoztak. Kedden délután Seprődi Zoltánnak, a parajdi sóbánya igazgatójának köszönhetően a Fradi játékosai egyedülálló fizikai edzést tarthattak a sóbányában, ami lépcsőzéssel ért véget. Szerdán egy kis kirándulás is belefért a programba, a csapat stábja a játékosokkal együtt meglátogatta a Gyilkos-tót, a Békási-szorost, csütörtökön Korondra látogattak ajándéktárgyakat vásárolni.

Pénteken délben Szászrégenben, a helyi C osztályos Avântul pályáján került sor az FC Municipal–Ferencváros közti felkészítő mérkőzésre, melyet a Fradi 3–2 arányban nyert meg. A magyar csapat játékán látszottak a kemény fizikai erőfeszítés nyomai, de jobban összpontosítva, biztosabban adogatva, jobb helyzetkihasználásaiknak is köszönhetően sikerült győzniük. A fagyos, sáros és vékony hóréteggel borított pályára lépett mindkét csapat összes játékosa, akik számára ez a mérkőzés volt az első a téli felkészítő során.

A mérkőzés és az edzőtábor fénypontja a maros-szentgyörgyi születésű, kőkemény középhátvéd, Csizmadia Csaba ezúttal is az együttes egyik legbiztosabb tagja volt, Prukner László szerint ő a Fradi egyik oszlopa a védelem tengelyében, nélküle nem képzeli el a kezdő tizenegyet. „Mindkét csapat a felkészülés elején jár, ennek ellenére sikerült élvezetes mérkőzést játszani. Nem az eredmény a legfontosabb az ilyen találkozókon, de persze örülünk, hogy győztünk idei első edzőmeccsünkön, amely végig sportszerű volt. Bízom benne, hogy a mostani mérkőzés egy jó kapcsolat kezdete Marosvásárhellyel” – mondta a találkozó után Prukner.

„Azt gondolom, jó meccset játszottunk, örülök, hogy nyertünk. Mindhárom 11-est jogosnak érzem, az első büntetőnél hozzáértem az ellenfélhez, igaz, ő pedig rendesen rájátszott. Jó érzés volt, hogy a helyiekkel beszélgethettem a meccs után, a családom is ott volt. Örülök, hogy itt lehettem, és örömet szerezhettem a szurkolóknak” – nyilatkozta Csizmadia Csaba.

Dragóner Attila, az együttes 28-szoros válogatott hátvédje megjegyezte, hogy hasznos volt a felkészítő, sikerült kellőképpen felkészülniük a nehéz tavaszi idényre, mely végén a pódium egyik helyének az elfoglalása a cél.

Pénteken délután a stáb, a játékosokkal együtt, a marosvásárhelyi Laci csárdában ebédelt, majd meglátogatta a szovátai Szent József Gyermekotthont, ahol adományokat osztottak szét az ott élő gyerekeknek.

(czimbalmos)

http://www.e-nepujsag.ro