A Ferencváros Labdarúgó Zrt. korábbi vezérigazgatója információink szerint eddig közvetítőként vett részt abban, hogy az NB I-ben 13. együttesnek megfelelő befektetőt találjanak. A nyáron a Fraditól egyik napról a másikra távozó Berki egy olyan cégcsoportot képvisel, amely szeretné megvásárolni az angyalföldi fociklub részvényeit.

– Olyan személyek kerestek meg, akik szeretnének a magyar labdarúgásba befektetni. Az én cégemnek adtak megbízást, hogy végezzük el a Vasas átvilágítását és egyeztessünk a klub vezetőivel. Ez megtörtént, így a csoport kedden megtette árajánlatát – közölte Berki, aki 2007 nyarától három éven át irányította a zöld-fehéreket.

Úgy tudjuk, a keddi tárgyaláson, ahol a befektetőjelölteket hallgatta meg a Vasas elnöksége, Berki is részt vett. Adódik a kérdés: ha a volt Fradi-vezér által támogatott csoport lesz a befutó, szerepet vállal-e az angyalföldi klub vezetésében?

– A Vasas elnöksége dönt, melyik befektetőnek adja el a részvényeket. Ez a kérdés akkor lesz aktuális, ha az általunk közvetített csoport lesz a befutó – mondta Berki, aki nem árulta el, milyen nemzetiségű befektetőt képvisel.

A nehéz anyagi helyzetben lévő klubnál holnap dől el, melyik ajánlatot fogadják el.

– Pénteken szeretnénk bejelenteni a labdarúgó kft. értékesítésére vonatkozó döntésünket, de addig még néhány garanciát teljesíteniük kell az érdeklődőknek. Nem vagyok felhatalmazva arra, hogy a befektetőjelöltekről érdemi információt adjak, csak annyit árulhatok el, hogy a három pályázó közül kettő magyar, egy pedig nemzetközi hátterű cég – közölte megkeresésünkre Markovits László, a Vasas ügyvezető elnöke. A sportforum.hu oldal szerint a két hazai jelentkező a Híd-Consulting Zrt. és az International Financial Vagyonkezelő és Befektetési Zrt.
(Blikk)