Tegnap bemutatkozott a két argentin próbajátékos, ismerkedjünk meg velük. Hassan is szóbakerül.


A huszonkét éves Matias Birge Vass Mátéhoz hasonló alkattal, és kicsit a Rafael-Fabio ikerpárhoz hasonló fizimiskával rendelkező védekező középpályás. Birge két éve mutatkozott be az Estudiantes első csapatánál, a Racing ellen, majd még ötször lépett ott pályára a következő két évben, többek közt az Independiente elleni 5-1-es győzelemből is kivette a részét, a hírek szerint jó játékkal. 2010-ben megválasztották a tartalékcsapat kapitányának, innen érkezett hozzánk, argentin vélemények szerint időben – hogy tovább léphessen. Tegnap a sok órás időeltolodás és két edzés és kissé lassú kezdés után a félidő második részében harcosan, sokat dolgozva, argentin mód, azaz félelmet nem ismerve játszott és passzai is pontosak voltak. Teljesítménye mindenképp biztató volt.

Matias Gerardo Sosa szintén huszonkét éves, az Estudianteshez nagy tehetségként a pampákról érkezett, s mint a Sunderlandhez igazolt válogatott szélsőhátvéd, Marcos Angeleri lehetséges utódjaként kezelték, 2010-ben aztán mégis a negyedosztályba került kölcsönbe, a Santa Maria csapatához. Innen érkezett a jobblábas szélsőhátvéd a Ferencvároshoz. Sosa tegnap a három próbázóból a legjobban kezdett, nagy lendülettel vetette be magát a játékba, bejátszva a jobboldalt, de később feltűntek kisebb-nagyobb helyezkedési és egyéb hibák, s az aktivitása is alább hagyott. Túl korai lenne róla bármi bővebbet mondani, a következő két hétben kiderül, tud-e hozzátenni a Ferencváros tavaszához.

Ali Hassan termete dacára eltünt védői között, a labdával nem sokat találkozott. S bár tudjuk, hosszú utazáson van túl és még nem is akklimatizálódhatott, szurkolói szemmel nem láttunk benne semmi extrát. Igaz, tévedtünk már eleget, reméljük ezúttal is csak túl korán ítélünk.