Szerdai győzelmünk a helyiek szemével.

A 28-szoros magyar bajnok, 20-szoros magyar kupagyőztes és egyszeres VVK-győztes Ferencváros több mint harminc év elteltével látogatott szerdán Szabadkára, ám ennek ellenére a vártnál jóval kevesebben foglaltak helyet a városi stadion lelátóin.

Hazai próbálkozásokkal indult a találkozó, de Veselinov lövése és Vujaklija csúsztatott fejese is elkerülte a máltai válogatott, Haber kapuját. A 6. percben kissé váratlanul jutott vezetéshez a Ferencváros: egy hosszú indítást követően Bratić elcsúszott, a labda Liban Abdi elé került, aki Aleksić mellett a hálóba lőtte a játékszert. Az első félidőben Adamovićnak, Veselinovnak és a kínai Chengnek voltak még lehetőségei, de az eredmény nem változott. A félidőben mindkét edző – a jégkoronghoz hasonlóan – sorcserét alkalmazott. Talán ennek köszönhetően kicsit nagyobb iramot diktáltak a csapatok, s a kapuk is többször forogtak veszélyben. A hazaiak az egyenlítésre törekedtek, ami a 62. percben majdnem sikerült is, de Nikolić lövése – egy védőn irányt változtatva – az alapvonalon túl kötött ki, majd kilenc perccel később Veselinović fejese alig kerülte el a szlovén Ranilović kapuját. A 78. percben Torbica jobboldali beadása után Dragoner az utolsó pillanatban mentett Veselinović elől, majd Milanković lőtt egy méterről fölé. A 83. percben újra Veselinović volt a főszereplő, de lövését látványosan védte a ferencvárosi hálóőr. A mérkőzés utolsó perceiben kétszer is Avrić számára adódott lehetőség, de a ferencvárosi kapus mindkétszer feladata magaslatán állt: előbb látványos repüléssel fogta a lövést, majd bátran kifutva semlegesítette a Spartacus-játékos lövését. A vendégek a második félidőben mindössze egy alkalommal veszélyeztették a hazai kaput, ám Rósa lövése a kapu előtt keresztben hagyta el a játékteret. A találkozó rendkívül sportszerű körülmények között zajlott. A mérkőzésen 40 fős vendég szurkolótábor is képviseltette magát. Prukner László, a Ferencváros vezetőedzője a találkozót követően elmondta, hogy csapata január 10-én kezdte el a felkészülést, s ez a játék a játékosok pillanatnyi állapotának megfelelő volt.

– Ez a második mérkőzésünk, s örülök annak, hogy a két csapatból senki sem sérült meg a csúszós talajú pályán. Az első félidőben talán mi játszottunk kicsit határozottabban, a másodikban a Spartacus, az eredményből azonban semmilyen következtetést nem lehet levonni, mert most nem ez a fontos. Három argentin próbajátékost most teszteltünk, kevert csapatokat játszattam mindkét félidőben, igyekeztem mindkét félidőben egyforma erősségű tizenegyet összeállítani. A felkészülésnek ebben a szakaszában nincs is más cél, mint hogy a játékosokat erőben felhozzuk. Ennek egyik állomása volt a mai mérkőzés is – mondta Prukner László.

Ljubomir Ristovski, a Spartacus ZV vezetőedzője elégedett volt a látottakkal, hangsúlyozta, hogy a Spartacus jobban játszott, több lehetősége is volt, mégis az ellenfél nyert.

– Középhátvédünk elcsúszott, amiből a Ferencváros gólt szerzett. Az egyenlítésre törekedtünk, nyerni szerettünk volna, és ez ugyan nem sikerült, a fiúk azonban szépen elvégezték a rájuk bízott feladatot, így elégedett vagyok velük – mondta Ristovski.
(magyarszo.com)