Az egyik legtehetségesebb magyar kapusként robbant be az élvonalba a Ferencváros színeiben Megyeri Balázs, aki tavaly nyáron, húszévesen légiósnak állt, és az athéni Olympiakosz játékosa lett. Igaz, egyelőre nem véd a görög élcsapatban.

– Fél éve van kint: összegezve, megérte?
– Is-is. Az elmúlt időszaknak voltak pozitív és negatív pillanatai, tapasztalatai, szerencsére én olyan vagyok, aki az előbbieket tartja szem előtt.

– A negatív élmény, gondolom, leginkább az lehet, hogy nem véd.
– Nyáron én voltam a klub első igazolása, hiszen két kapus szerződése járt le: a rutinos Európa-bajnok Antoniosz Nikopolidiszé, valamint a spanyol Urko Pardo kölcsönvétele, és az Olympiakosz kapust keresett. Miután aláírtam, Nikopolidiszt rávették, hogy még egy évet maradjon, Urko Pardót újra kölcsönadta a bukaresti Rapid, ráadásul az idény elején edzőt váltott a csapat, és Pardo honfitársa, Ernesto Valverde érkezett.

– Micsoda pech…
– Én nem így látom. Amikor a Fradiba kerültem, ugyanígy legalulról kellett felküzdenem magam: Holczer Ádám és a trinidadi Jan-Michael Williams is előttem volt a sorban, mégis bekerültem a kapuba. Most semmivel sem vagyok kilátástalanabb helyzetben, ráadásul mondjuk szerintem egy húszéves magyar kapus becsülje meg, ha mindennap Antoniosz Nikopolidisszal edzhet együtt. A kapusedzőnk, Alekosz Rantosz még Détári Lajossal játszott együtt, és nekem jót tesz a maximalista, kritikus stílusa: nem hagy semmit szó nélkül, mindent ki akar javítani, sokat csiszolt már eddig is a technikámon. És azzal biztat, hogy hosszú távon én lehetek a megoldás az Olympiakosz kapuskérdésére.

– A kérdés csak az, hogy mi a jobb: védeni folyamatosan a Ferencvárosban, vagy harmadik számú kapusként edzeni Athénban?
– Nézőpont kérdése. Óriási dolognak tartom, hogy a Fradiban védhettem, de a klub nem igazán becsült meg, hiába ígérte. Amikor az Olympiakosz keresett, úgy voltam vele, hogy ez nagy kihívás, amivel élnem kell, és nem bántam meg, hogy ide igazoltam.

– Még akkor sem, ha nem véd?

– Ez is egy feladat, amit meg kell oldani. Egy kihívás, így tekintek rá, meg kell mutatnom, mit tudok. Harcolok azért, hogy bekerüljek a csapatba, védeni szeretnék, mint mindenki más.
(nso.hu)