A mai napon 13 órakor Győrben lépünk pályára, nem elég, hogy az ellenfél a hazai mezőnyben lényegében legyőzhetetlennek tűnik, még sérülések is hátráltatnak minket.

Szinte napra pontosan két évvel ezelőtt győzte le utoljára a Ferencváros a Győri Audi KC csapatát (35-34), Zácsik Szandra 15 góljának köszönhetően. Akkor a csapat erőn felül teljesített és most is erre lenne szükség. A lényeg, hogy a lányok tegyenek meg mindent és hogy ez mire lesz elég, azt majd meglátjuk.

Elek Gábor: “Még egyetlen csapat sem szerzett pontot a Győr ellen ebben a bajnokságban, ráadásul Görbicz Anitáék az előző fordulóban átgázoltak a harmadik helyezett Debrecenen idegenben (22-35). Ha kettővel többen lépünk pályára, meglephetjük őket, de a játékvezetők ezt aligha díjaznák. Viccet félretéve egyértelmű, hogy nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei. Nehéz helyzetben vagyunk, mert a sérülések miatt kevesen maradtunk, a Győr pedig pont mostanra időzítette csúcsformáját, hiszen nemsokára a Bajnokok Ligájában kell helytállnia. Ugyanakkor nekünk jól jön, hogy a Viborg elleni KEK-meccs előtt egy ilyen színvonalú összecsapáson edződhetünk.”

A mester véleményével egyetértett Tomori Zsuzsanna is, akit az FTC legutóbbi Siófok elleni 36-22-es győzelme alkalmával a találkozó legjobbjának választottak: „Néztem a győriek Debrecen elleni meccsét, és nem lesz könnyű dolgunk nekünk sem, főleg, hogy visszatérése után Görbicz Anita is kiválóan játszik. Lényeg, hogy felszabadultan kell pályára lépnünk. Egyelőre nincs bennem különleges érzés a meccsel kapcsolatban, de biztos elfognak az emlékek, ha belépek a csarnokba. Rengeteg nagy meccset játszottam Győrben, és jó érzéssel gondolok vissza arra az időszakra. Remélem, a hazai szurkolók inkább megtapsolnak, mint kifütyülnek, és örülnek, hogy ismét ott játszom majd, még ha ellenfélként is.”

Zácsik Szandra 15 góljával főszerepet vállalt 2009-ben az utolsó Fradi-sikerben. „Igen, emlékszek arra a találkozóra. A végén Szucsánszki Zita bombagóljával nyertünk, és nekem is jól ment a játék. Örülnék, ha ott tudnám folytatni, ahol akkor abbahagytam, de azért a 15 gólt nagyon nehéz lesz megismételni a Győr ellen. Főleg, hogy ezúttal nem itthon játszunk, a Győr pedig azóta még jobban megerősödött”.

Ezenkívül az sem biztos, hogy Szucsánszki Zita játszhat.

Betegsége miatt már a Siófok elleni bajnokit is kihagyó irányítónk Győr elleni szereplése csak közvetlenül a találkozó előtt dől majd el. „Folyamatosan orvosokhoz járkál, és bár én optimista vagyok a játékával kapcsolatban, az biztos, hogy ha vállalni tudja a játékot, akkor sem száz százalékos állapotban teszi majd” – mondta gondterhelt hangon Elek Gábor, akinek már eddig is sérültek egész sora nehezítette a munkáját. „A Siófok ellen Deáki Dórát is elveszítettük, ráadásul Trufán Noémin és Zácsik Szandrán is érződik még a kihagyás, úgy ahogy az Európa-bajnokságon szereplő válogatottjainkon a fáradság (Kovacsicz Mónika, Tomori Zsuzsanna, Szamoránsky Piroska, Szucsánszki Zita)”. A sort pedig csak növeli Dajka Bettina és Mohácsik Mária, akik hosszabb kihagyásukat töltik.

(Az interjúkat az ftckezilabda.hu készítette)