Igencsak tartalékosan érkezett Elek Gábor együttese a győri sportcsarnokba. Kovács Grétával együtt 14 hadra fogható játékost tudhatott magáénak a szakvezető a találkozó kezdetén. Köztük azzal a Szucsánszkival, aki a hét folyamán alig vett részt edzésen, s nem is kezdett a megszokottakkal ellentétben. Helyén Tomori vette át az irányítói szerepkört.

Győri AUDI ETO KC – Ferencvárosi TC 33-21 (13-11)

Minden negatív előjel ellenére nem indult rosszul a vendégeknek a találkozó. Vezetést szereztek, Abramovics két védése után akár 0-3 is lehetett volna, ha Zácsik belövi a jogosan megítélt büntetőt, előtte pedig nem a kapufát találják el Elek Gábor tanítványai. A kisalföldiek pedig büntettek, pillanatok alatt fordítottak, így az ötödik perc elején már 2-1-es vezetést mutatott az eredményjelző. Szamoránsky befordulás után próbálkozott, Vérten pedig egy kipattanó labdával növelte a különbséget még mindig az ötödik percben. Tomori labdaszerzése után Szádvári második találata az egyenlítésre volt elég, Kovacsicz lerohanás végén meglőtt labdája pedig ismét vendég előnyt eredményezett hét perc játék után: 3-4. Persze ehhez kellett Abramovics a háló előtt, valamint Balogh blokkja is.
Konkoly Csaba 5-1-es védékezést parancsolt, ezt kihasználva Szádvári szélről ismét vendég vezetést hozott össze a nyolcadik percben. Annak ellenére, hogy a vendég ferencvárosiak irányító játékosok nélkül léptek pályára, Görbicz első hetese csak a döntetlenre volt elég 11 perc játék után, 5-5-re módosult a győri büntetővel az állás. Sokat pedig a helyzet negyed óra után sem változott, a csapatok helyenként zaklatott játék mellett, összesen 12 gólt szereztek, ezzel pedig hazai zöld-fehér vezetést láthatott a Magvassy közönsége 7-5-nél, mikor is Kovacsicz kapott két percet. Görbicz hetesét viszont hárította Abramovics, a vendégekhez pedig érkezett Bari Nagy és az egész héten betegeskedő Szucsánszki az emberhátrányra. Utóbbi hatalmas bomba góllal köszönt be, így öt emberrel szépített Elek Gábor csapata: 7-6. Sőt, Abramovics újabb védése után ismét az egyenlítésért harcolt a népligeti gárda – ám Lunde állta Zácsik lövését. Már hat a hat ellen játszottak a felek, mikor Abramovics ismét védett, Zácsik betörése hetest ért, Spiridont pedig reklamálásért kiállították. Ugyan Tomorira hatott Görbicz példája, s a büntető kimaradt, ám Szamoránsky Piroska jóvoltából Szucsánszki is próbálkozhatott. Ezt pedig már Lunde sem tudta védeni, így 18 perc elteltével ismét döntetlenre álltak a felek: 8-8. Zácsik bombája nem jutott túl a hazai hálóőrön, Mravikova viszont be tudta venni Abramovics kapuját, így az egykori ferencvárosi szélő második találata után ismét két gólos hazai vezetés következett. 4-2-es védekezés ellen pedig Kovacsicz gól volt a ferencvárosiak válasza, ezzel tíz perccel a szünet előtt 9-8-at mutatott az eredményjelző.
A hajrára fordulva 4-2-es védekezésbe kezdő győriek közeledve a szünethez Görbicz hetesével távolodhattak volna a vendégektől: ám ezúttal a hazai iránytó a kapufával ismertette meg a labdát, így a minusz egyért támadhattak hat perccel a lefújás előtt Szucsánszkiék. Elek Gábor remek érzékkel kérte ki idejét, s próbált egy perces tanácsadással játékosaira hatni a hajrában. Szinte végig jó védekező munkát végezve, a remek kapusteljesítménynek is köszönhetően a vártnál sokkal szorosabb első félidőt produkált Elek Gábor együttese, mely három és fél perccel a szünet előtt 11-11-es döntetlenre állt a sokkal erősebbnek jegyzett Győrrel szemben. Ebből az első harminc perc végére 13-11-es állás lett, mely mellett szégyenkezés nélkül vezethette együttesét a Elek az öltözőbe – mely részben köszönhető egy érdekes két percnek. Utóbbit Tomori szenvedte el a Horváth – Marton játékvezető párostól. Összességében az utolsó két percben akár egyenlíthetett is volna a Szucsánszki vezette vendég együttes, ám mindkét próbálkozásuk útját állta Lunde. Ennek ellenére megérdemelten szoros eredmény mellett ért véget a találkozó első játékrésze.
Kovacsicz hiba nélkül tette a dolgát rögtön a fordulás után: gólt szerzet. Találatát érvénytelenítették a játékvezetők, így Spiridon válasza után 14-11-re lépett a házigazda. Zácsik tisztán törhetett a hatosra (14-12), labdaszerzést követően pedig a mínusz egyért támadhatott a Ferencváros. Játékvezetői passzív jelzést követően ismét győri támadás, némi bírói segítség – Szucsánszki két perces kiállításával már Elek Gábor sem tudott mit kezdeni, véleményének pedig hangott is adott. Előnyüket kihasználták Konkoly játékosai, öt perccel a kezdés után így 16-12-es vezetést tudhatott magáénak a Győr. Szucsánszki visszaállt, Abramovics védett, a csapat kapitánya pedig gyarapította góljai számát. Szamoránsky-t védekezés közben tíz méterre saját kapujától teremtették földre 17-13-nál.
Mravikova tovább rontotta a kevés kilátogató ferencvárosi szurkoló kedvét, 18-13-ra módosította az állást gyors támadás végén. Szucsánszki válaszát ráadásul fölé tolta Pálinger, Görbicz pedig hatról próbálkozhatott, s ezt a lehetőséget nem is engedte el, így tíz perc játékhoz közeledve már öt gólos győri vezetést jegyezhettek fel Szádvári lerohanás végi gólja ellenére. Húsz győri találatra volt Elek Gábor válasza egy időkérés pontosan tíz perccel a szünet után. Kellett is a fejek közti rendrakás, ugyanis amilyen jól tartotta magát a Ferencváros harminc percen át, annyira nem sikerült megtalálniuk a fonalat az öltözőből visszatérve. Zácsiknak talán mondani sem kellett, mi a feladata: átlövéssel kísérletezett. Lövése elkerülte a kaput, védekezésben pedig a továbbra is betegen irányító Szucsánszki helyére kettes védőbe érkezett Szarka ettől fogva.
Spiridon hetest harcolt ki, Balogh Abramovicsot biztatta a büntető előtt, ám ez sem segített, s Gros találtával már 21-14-re vezetett a Győr. Sőt, Kovacsics találatát követően összetörni látszott a Ferencváros, 22-14 után kevesen gondolkoztak az első félidőhöz hasonló különbségben. Tetézendő Elek Gábor ráncait, Zácsik újabb lövését tolta ki Pálinger, s így negyed óra játékot követően Tomori találata 22-15-öt ért csak. Kovacsicz folytatta a sort – közte egy ferencvárosi labdaszerzéssel, így ismét csak hat gólos volt a Rába-partiak előnye. Mindenki tudta, hogy Zácsikék sérültektől viharverten érkeznek kisalföldi kirándulásukra, így nem okozott nagy meglepetést, hogy közeledve a hajrára a sokkal több játékost bevetni tudó győriek elkezdték növelni a különbséget, s 18 percet követően hét gólos vezetést tudhattak magukénak. Mindezek mellett pláne feleslegesnek tűnt a Spiridon második és Vérten első két percéhez vezető durva játék: először Kovacsicz-ot teremtették a földre, majd egykori csapattársuk, Tomori szenvedte el a felesleges keménykedés hatását. Plusz két emberrel tisztán lett megjátszható Kovacsicz, aki élt is a lehetőséggel (23-17). Már öt sötét mezes hazai tevékenykedett mezőnyben, mikor remek ferencvárosi blokkot követően ismét Kovacsicz keze sült el: lerohanást követően zárkózott találatával az FTC 23-18-ra.
Meglepetést egy vendég zöld-fehér siker okozott volna, ám ez elmaradt, a Győr hazai magyar bajnoki veretlenségét nem 2011. január végén fogja megtörni egy másik zöld-fehér csapat. Ugyan Elek Gábor együttese remekül tartotta magát fél órán át első országos kereskedelmi csatornán leadott mérkőzésén a toronymagas esélyes Győrrel szemben, végül négy perccel a lefújás előtt mégis kilenc gólos előny tudatában támadhatott a házigazda csapat. Összességében nem okoztt csalódást a szinte végig küzdő, de sérültekkel megtűzdelt Ferencváros. Figyelembe véve a vendégek utazó keretét és sérültjeinek névsorát, vállalható eredménynek tekinthető, hogy mindössze három és fél perccel a vége előtt – büntetőből – alakították ki a tíz gólos különbséget a két csapat közt: 30-20. Hatvan perc játék után pedig 33-21 került a mérkőzés jegyzőkönyvébe, így a Győr továbbra is veretlen, Elek Gábor együttese pedig lehetőségeiből a maximumot kihozva, tisztesen helytállva kapott ki tizenkét góllal a Viborg ellen készülő fővárosi csapat.
(ftckezilabda.hu)