A Ferencváros után a Lombard Pápa FC-vel érkezett Székelyföldre Szűcs Lajos. A 37 éves kapus természetesen az udvarhelyi hírpotálnak is beszélt Magyarország legnépszerűbb klubjáról.

Másodszor jársz játékosként Székelyföldön. Először a Ferencvárossal voltál itt, aztán most a Pápával. Mi változott a te életedben azóta?

Nagy örömmel tértem vissza ide, hisz az itt élő magyarok óriási szeretettel fogadtak akkor, mint ahogy most is. A sors különös fintora, hogy a Ferencváros is épp abban az időszakban van itt, mint amikor mi a Pápával. Az én életemben sok minden változott: 2006 februárjában eligazoltam a Fradiból, akkor nehéz időszakban voltam én is, valamint a klub is. Elváltam, anyagi nehézségeim voltak, a Lombard FC jelenlegi tulajdonosa segített, hogy ismét talpra tudjak állni. Az első idények itt sem voltak túl jók, de most már másfél éve ismét az első osztályban szerepelek.

Zeteváralján, ahol a csapatod főhadiszállása van, elég sok medve él. Amikor a Fradival voltatok itt, akkor sokat ugrattak azzal, hogy félsz az állattól.

A medvétől a mai napig félek, ha a szabadban van. Megtréfáltak akkor a csapattársak, egy kitömött medvével kopogtattak a szálloda ajtaján. De úgy gondolom, ezzel nem csak én vagyok így, az erdélyi emberek is tartanak tőle, főképp, ha találkoznak vele az erdőben.

Mennyire furcsa, hogy a mostani edződ, Véber György volt újpesti játékos?

Én voltam Újpesten is, két és fél évet szerepeltem a klubban. Gyuri játékostársam is volt, ő már akkor nagyon jól terelgette a fiatalokat, nagyon sokat segített nekünk. A pályán, amikor edzés, vagy meccs van, akkor nem lehet azt mondani, hogy barátok vagyunk, de amikor a helyzet megengedi, annak tekintem őt. Nagyon rég óta, több, mint 16 éve ismerjük egymást. De most új szituáció van, nincs Újpest, nincs Fradi, most Lombard van.

Mennyire maradt meg a Fradi-szív? Ha az Üllői úton kell beállnod a kapuba a volt csapatod ellen védeni, akkor mennyire fog el a múlt, a nosztalgia?

A Fradi-szív az örök. Imádom a Ferencvárost, nagyon kötődöm a Fradival együtt érző emberekhez. Kicsit megváltozott a klub felfogása, egyre kevesebb fradista van a klubban, mint játékos. Hogy ennek a külföldi tulajdonos az oka, vagy sem, azt nem tudom én eldönteni. Ez belső ügy. Amikor a Fradi ellen játszom, az mindig különleges számomra. Hiába mondják, hogy ugyanolyan meccs, mint a többi, nem igaz. Sokkal jobban dobog a szívem, amikor a Ferencváros ellen lépek pályára, de profi játékosként próbálom kihozni magamból a legjobbat. Mindig nyerni szeretnék, még ha a volt klubom ellen is játszom. Soha nem fogom megtagadni a Ferencvárossal szembeni érzelmeim, soha nem fogom mondani, hogy nem szeretem a Fradit. Rettenetesen imádom a klubot, de akkor távoznom kellett. Mondhatják, hogy én megélhetési labdarúgó vagyok, vagy egy olyan kifejezés is van, hogy futball-kurva. Mindenki amit csinál, abból él. Én a fociból élek, a prostituált pedig tudjuk miből él.
(uh.ro)