Névadó szponzorra talált a Ferencváros női kézilabda szakosztálya a RAIL CARGO HUNGÁRIA ZRT személyében. Elek Gábor együttese ezentúl tehát FTC-RAIL CARGO HUNGARIA néven küzd az újabb sikerek eléréséért, ezzel stabil partnerre talált az ország egyik legpatinásabb női kézilabda csapata.

Rövid idő alatt megtalálta új, várhatóan hosszú távú sikerekben is partnerként tekinthető névadóját a Ferencvárosi Torna Club női kézilabda szakosztálya. Budapest belvárosában, a patinás Gerbeaud Ház Fő és Tükrös Díszteremében tartott sajtótájékoztatón Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria elnök-vezérigazgatója, Arnold Schiefer, az igazgatóság tagja és Kökény Beatrix, az FTC Női Kézilabdasport Kft. ügyvezetője bejelentette, a női kézilabdacsapat ezen túl FTC-RAIL CARGO HUNGARIA néven versenyez.
“A Rail Cargo Hungaria Zrt. Magyarország piacvezető vasút-logisztikai vállalata. A Rail Cargo Austria csoport tagjaként Közép-Európa legnagyobb, egész Európa második legnagyobb vasúti árufuvarozó vállalatához tartozik. Ezt a kiemelkedő pozíciót munkaszervezetének, eszközrendszerének és eljárásainak állandó megújításával, kemény és kitartó munkával érte el és őrzi meg” – kezdte Kovács Imre a csütörtöki sajtótájékoztatón. Ahogy fogalmazott, “a Rail Cargo Hungaria csapata sikereit folyamatos szakmai továbbképzéseken szerzett tudással, erős összpontosítással és fegyelmezett munkavégzéssel, piaci versenytársaival folytatott éles, de a fair play szabályain alapuló verseny viszonyai között éri el, így örömmel támogat egy olyan klubot és annak sportolóit, akik ugyanezen értékeket vallva hozzá hasonlóan kiemelkedő sikereket érnek el”. Kökény Beatrix hangsúlyozta, „nagyon örülök, hogy sikerült névadó szponzort találnunk ilyen rövid idő alatt”. Kovács Imre úgy fogalmazott a támogatással kapcsolatban, hogy az „a Rail Cargo Hungaria társadalmi felelősségvállalási politikájának szerves része: a cég lehetőségeihez mérten igyekszik segíteni azokat a közösségeket, amelyeknek fejlődése egy-egy jó szándékú pénzügyi injekcióval előre mozdítható”.
„Olyan vállaltról beszélünk a Rail Cargo Hungaria esetén, mely ugyan jelentős múlttal bír, ám ahogy most mi, úgy ő is nem rég kapott új nevet. Reméljük, közös sikereink mindkettőnk nevét tovább fogják fényesíteni“ – fogalmazott Kökény. Kovács Imre hozzátette, „az FTC női kézilabda csapatával olyan patinás klubot támogatunk, amely folyamatosan magas szintű teljesítményt nyújt a magyarországi és az európai versenyeken”. Ahogy az ügyvezető-igazgató elmondta, “a Rail Cargo Hungaria alig egy évvel ezelőtt vette fel új nevét. Az új identitás összekapcsolása egy már évtizedek óta jól ismert és nagyra értékelt névvel – az FTC női kézilabda csapatáéval – segíti a vállalatot abban, hogy új elnevezését ügyfelei és partnerei még szélesebb körben megismerjék” – zárta pozitívan nyilatkozatát Kovács Imre. A konkrét anyagi támogatás mellett az FTC női kézilabda csapata már legközelebbi meccsein számíthat arra a szurkolói biztatásra, amelyet egy 3000 főt foglalkoztató vállalat képes nyújtani – hangzott el a sajtótájékoztatón. Kiderült továbbá, hogy a Rail Cargo Hungaria inspirációt és ösztönzést kíván meríteni az FTC-s lányok sikereiből a vállalat előtt álló rendkívüli kihívások sikeres megoldásához.
(ftckezilabda.hu)