Kubatov Gábor McCabe-bel tárgyalt, Berki Krisztián pedig az állítólagos feljelentésről beszél a Bors cikkében.

Ahogyan azt korábban megírtuk, McCabe részéről nem volna logikus lépés elzárni a pénzcsapot, mert egy céget sokkal nehezebb eladni úgy, ha tele van tartozással. Több kommentben olvastuk, hogy attól tartotok, nem kap a Fradi licenszet a következő szezonra – 2006-ban ezért zártak ki minket a másodosztályba. Utánanéztünk, a licenszkérelemben a tervezett költségvetésre kell fedezetet biztosítani, ez McCabe-nek nem lehet gond, így a licenszkérelem akkor sem lehet veszélyben, ha a költségvetésünk lecsökken.

A Bors megkérdezte Kubatov Gábort, az FTC elnökségének a zrt. igazgatótanácsába delegált tagját, valóban tartozik-e Berki a futballklubnak, és hogy az FTC elnöke, Kovács Miklós cége, az Orangeway’s elkezdte-e már törleszteni huszonhárommillió forintos adósságát a zrt.-nek.

– Feljelentés nem történt Berki-ügyben, a legutóbbi igazgatótanácsi ülésen pedig nem esett szó az Orangeway’s tartozásának kiegyenlítéséről – adott kitérő választ az elnökségi tag. – Nemrég beszélgettem McCabe úrral, aki az állami, önkormányzati támogatások hiányáról panaszkodott. Ő is az új, a sportot támogató adótörvénytől várja a megváltást, ami valószínűleg csak a következő bajnokságtól érezteti majd a hatását. Addig sem hiszem, hogy elzárná a pénzcsapot, hiszen, ha eladásra kerül a sor, egy adósságokkal terhelt klubot sokkal nehezebben tud értékesíteni.

Érthető tehát, hogy a házon belül is „megcsapolt” McCabenek elege van magyarországi szerepvállalásából. Már csak egy kérdés maradt: miért nem jelenti fel az adósokat?

– A vezetők nyilatkozatai is azt sugallják, hogy nincs semmiféle ügy – reagált Berki Krisztián –, úgyhogy nekem sincs mit mondanom.

Február 1-jén már már írtunk erről, amikor arról volt szó, miért nem éri meg McCabe-nek kiszállni egyik napról a másikra. Az okokat ebben az írásban részleteztük.