A Zrt. korábbi vezérigazgatója nyilatkozott a Magyar Hírlapnak többek között a Fradinál és a Vasasnál lévő befektetőkérdésekről, illetve arról, hogy egyesek szerint 25 millió forinttal megrövidítette a Ferencvárost.
– Meglepődött, amikor megtudta, hogy nem az ön cége lett a befutó?

 – Nem, nem igazán, bár sajnálom, hogy így döntöttek Angyalföldön. De hát ilyen az üzlet, a jobb ajánlatot fogadták el, és ezért még haragudni sem lehet. Amúgy átvilágítottuk a Vasast gazdaságilag és jogilag is, és kijelenthetem, hogy teljesen tiszta viszonyokat találtunk. Persze ha nem így lett volna, nem teszünk vételi ajánlatot a Vasas Labdarúgó Kft. kilencvenkilenc százalékára.

– Erről az üzletről lemaradtak, de elképzelhetőnek tartja, hogy ha esetleg más klubnál is pályázatot írnak ki, akkor azon is elindulnak?

– Maradjunk annyiban, hogy semmi sem kizárt.

– Nagyon diplomatikus. A múlt héten Kevin McCabe, az FTC angol tulajdonosa közleményt adott ki, amelyben burkoltan, de jelzi, hogy köszöni szépen, ennyi volt, eddig finanszírozta a Fradit. Ön jól ismeri McCabe-et, sejtette, hogy hamarosan kiszáll?

– Nem lepődtem meg. Talán mindenki számára világos, hogy Kevin McCabe nagyon sok pénzt fektetett a Ferencvárosba, és ez a befektetés veszteséggel működött. Ráadásul sehonnan semmilyen segítséget nem kapott, s ebből most elege lett.

– Mi lesz a Fradival?

– Bízom benne, hogy hamarosan magyar kézbe kerül. Addig viszont, amíg ez nem következik be, elég pesszimistán látom a jövőt.

– Akkor egy jó ideig megint nem lesz bajnokcsapat az Üllői úton.

– Én mindig fradista voltam, vagyok és leszek is, kötődöm a klubhoz, de nem szabad rózsaszín álmokban ringatni magunkat. Jelenleg az is nagy dolog, hogy negyedikek vagyunk a bajnokságban, és van, aki finanszírozza a klubot.

– Túl azon, hogy pályázott a Vasas megvételére, mivel foglalkozik manapság, jár meccsre?

– Az üzleti befektetéseimmel foglalkozom, azokat bonyolítom. Ugyan a televízióban a Fradi mindegyik bajnokiját megnéztem, de az Üllői úton nem jártam. Tavasszal azért ki szeretnék menni egy-két mérkőzésre.

– Azt beszélik, az FTC 25 millió forintot keres önön. Mi ez az ügy?

– Valaki kitalálta, s ma már mindegyik újságíró ezt kérdezi tőlem. Ennek semmi alapja nincs. Az én lelkiismeretem tiszta, egyetlen forintot sem vettem el a Fradi pénzéből. Ha valaki másképp gondolja, akkor tegyen rendőrségi feljelentést, állok elébe, nem tartok a vizsgálattól. Amúgy nekem csak kétszázötvenezer forintig volt jogosultságom aláírni. Ha e fölötti összegről volt szó, akkor a tulajdonosok hozzájárulására volt szükség.

Burkovits Ferenc, Magyar Hírlap