Rács mögött marad a Fradi egykori futballistája, a legutóbb a Sheffield Unitedben szereplő Jordan Robertson, akit harminckét hónapos börtönbüntetésre ítéltek halálos kimenetelű karambolja miatt.

A Ferencváros futballcsapatában 2009 februárja és 2009. június 30. között kölcsönjátékosként (nyolc meccs, négy gól) szereplő Robertson 2008. karácsonyán az angliai M1-es autópályán Lutterworth térségében karambolozott, és emiatt 2008 végén őrizetbe vették. Az angol játékos a nyomozóknak elismerte, Mercedes CLC 180-as sportkocsiját 198 km/órás sebességgel vezetve éppen zenét váltott az iPodjában, emiatt elveszítette az uralmát az autó felett, belerohant az előtte haladó ötgyermekes Omar Mohamed Ford Galaxyjába. A szomáliai kosárlabda válogatott egykori csapatkapitánya, későbbi edzője – aki taxisofőrként dolgozott Angliában – nyakcsigolyatörést szenvedett, majd a kórházba szállítását követően meghalt.

Robertsont halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt harminckét hónapos börtönbüntetésre ítélték, 2009. október másodikán be is vonult a börtönbe. A csatár perújrafelvételt kezdeményezett büntetése mérsékelését kérve, de azt elutasították, így marad a hűvösön. Érdekesség: a skót Dundee United bejelentette, ha majd a 23 éves támadó elhagyja a sittet, próbajátékra hívják.

(Bors)