Fontos lenne a stabil háttér, ha az meglesz, lesz eredmény is.

– Sok-sok spórolt pénze van?
– Sohasem szórtam a pénzt, így van tartalékom – mondta Dragóner Attila, az FTC hátvédje. – Azt persze nem gondoltam volna, hogy újra ez lesz a téma.

– Mikor gondolták először, hogy gondok lehetnek a Fradival?

– Szerda este megérkeztünk az edzőtáborból, és csak annyit tudtunk, másnap közgyűlést tartanak a klubnál. Ami ott történt, valósággal sokkolt bennünket.

– Volt valamiféle megbeszélés ezzel kapcsolatban?
– Prukner László tájékoztatta a csapatot a kialakult helyzetről. Arra kért bennünket, próbáljunk meg csak a munkára, a játékra koncentrálni, előbb-utóbb úgyis megoldódnak a gondok.

– Valóban megoldódnak?
– Nézze, én már sok mindent átéltem a Ferencvárosnál, a legbrutálisabb időszak egyértelműen az volt, amikor a másodosztályban kellett szerepelnünk. Tudom, milyen, amikor nincs mögöttünk tulajdonos, tőkeerős szponzor, amikor hetekig, sőt hónapokig nem kapunk fizetést. Bevallom, nem gondoltam volna, hogy ez a lejárt lemez újra előkerül, és nem a kukában landol.

– Nem tart a jövőtől?

– De, van bennem és mindannyiunkban félsz, mi lesz, ha márciusban, áprilisban és ki tudja, meddig, nem kapunk fizetést. A jó szerepléshez igenis szükség van a biztos háttérre. Én még nem felejtettem el, milyen, amikor keményen edzek, becsülettel dolgozom, jön a bajnoki meccs, kifutunk a pályára, és átvillan az agyamon, hogy nincs hátterünk, s lehet, hogy jövőnk sincs. Persze, hogy megzavarja az embert, de nem eshetünk kétségbe!

– Erősnek ítéli a tavaszi Ferencvárost?
– Sok időt töltöttünk együtt, voltunk Erdélyben, afféle futótáborban. Rengeteget melóztunk, s közben agyonszerettek minket az emberek. Odajött például hozzám egy hetvenéves bácsi, s azt mondta: fiam, harminc éve láttam utoljára az imádott csapatom, a Fradit, s most rengeteget jelent, hogy itt vagytok. Gyertek minél gyakrabban! Semmihez nem fogható hallani ilyet egy focistának. Aztán elmentünk Horvátországba, erős ellenfelekkel meccseltünk, méghozzá jó eredménnyel. Tavaly még rendre egy gólos vereséget szenvedtünk, most meg mi voltunk jobbak,

– Hova várja a Fradit a bajnokság végén?

– Bárkit legyőzhetünk, már vagyunk annyira erősek. De ahogy az imént céloztam rá, fontos lenne a nyugodt háttér. A dobogón vagy annak közelében végezhetünk.

– Mit gondol, kezdő lesz pénteken?

– Az ősszel végig sérült voltam. Most már tökéletes a lábam, alig várom, hogy tétmeccsen is bizonyíthassak. De nem könnyű most bekerülni a Fradiba, ezt nekem is tudomásul kell venni, sőt Prukner László el is mondta, hogy főleg csereként számít rám, hiszen a többi védő képviseli a jövőt, nálam egy tízessel fiatalabbak. De ha kispadról kell beszállnom, az sem gond, a Fradiban minden meccs ajándék.
(Nemzeti Sport)