Terülj, terülj asztalkám fogadta a Ferencváros labdarúgóit a délutáni edzést követően. A zöld-fehér játékosokat az öltözőben füstölt kolbász, szalonna, tatárbifsztek, sült hús, lila hagyma, paradicsom és paprika várta.

Az ünnepi lakomára a három születésnapos, a kedden 33 éves Balog Zoltán és a 27 esztendős Rodenbücher István, valamint a február 23-án 57. életévét betöltő masszőr, Eisemann László hívta meg a csapatot.
– Megbeszéltük, ki mit hoz, az én feleségem körözöttet is készített – mesélte Eisemann László, aki Czakó Péter szertárossal megterített, amíg a játékosok Prukner László (50) szakmai igazgató irányításával edzettek. Rodenbücher István először ünnepelte születésnapját a Fradival.

– Korábbi csapatomnál, az MTK-nál is szokás volt, hogy süteményekkel vendégeltük meg a társakat. Ezúttal az italfelelős voltam, de szigorúan csak üdítőket hoztam magammal – mondta az FTC-be nyáron szerződő védő, aki reméli, pénteken, a Kecskemét elleni bajnokin is lesz okuk az örömre. Az „ősfradista” Balog Zoltán számára szintén különleges volt a mostani alkalom, s nem csak a születésnapja miatt.
– A Ferencvárosban évek óta hagyomány volt, hogy az öltö zőben megvendégeltük a keret tagjait, ám egy időben a vezetők ezt már nem engedték meg. Prukner László azonban úgy gondolta, így is erősítjük a csapategységet – jelentette ki a békési védő, aki mi mást is hozhatott volna az ünnepi asztalra, mint csabai kolbászt.
(Pataki Nóra/Blikk)