A távozó tulajdonos a pénzügyi helyzetet elemzi.

Kedves Fradi Szurkolók! A Ferencvárosi Labdarúgó Zrt. körül kialakult helyzet valamint az elmúlt időszakban napvilágot látott médiahírek és híresztelések miatt döntöttem úgy, hogy levélben fordulok Hozzátok.

Az általam irányított Scarborough Csoport a Fradi 2008. május 9. napján történt megszerzése óta a Fradihoz kapcsolható ingatlan együttes megvásárlásra és egyéb járulékos költségekre mindösszesen megközelítőleg 4,5 milliárd forintot fizetett ki. Ez az összeg az ingatlan vételárát, a vagyonszerzési illetéket és az ingatlanhoz kapcsolódó, Ferencvárosi Torna Club által birtokolt használati jog megváltását foglalja magában.

Ugyanezen időszak alatt a cégcsoportom további, megközelítőleg 4,7 milliárd forintot költött a Labdarúgó Zrt. megvételére és fenntartására. Ez az összeg tartalmazza egyrészről a részvények 94%-ának a Torna Clubtól történő megvásárlását (vételár: 800 millió forint), másrészről pedig a labdarúgó csapatok teljes körű fenntartásának minden költségét, beleértve a labdarúgással kapcsoltos korábbi, a vásárlásunk elötti adósságok kifizetését, a stadion üzemeltetését és részbeni felújítását, a játékosok és a szakmai stáb bérezését és minden egyéb, a csapatok fenntartásához elengedhetetlen kiadást.

A fenti összegeket az elmúlt közel három év során a Fradi megtartása és a csapat sikeres szereplése érdekében maradéktalanul megfizettük.

Az előbb részletezett kiadásainkkal szemben 2008. tavaszától eltelt időszakban a Labdarúgó Zrt. egyéb bevételei mindösszesen nem érték el a 600 millió forintot sem! Ez az összeg a szponzori támogatásokból és a televíziós jogok ellenértékéből (300 millió forint), a jegybevételekből (200 millió forint) valamint a játékosok értékesítéséből (kevesebb, mint 100 millió forint) származott. A 600 millió Forint bevételt is teljes egészében a csapat fenntartására fordítottuk.

Ezeket az adatokat azért hoztuk nyilvánosságra, hogy a szurkolóink tisztában legyenek a Labdarúgó Zrt. pénzügyi helyzetével és megértsék a közelmúltban hozott döntéseinket.

A fentiekkel egyidejűleg meg kívánjuk cáfolni különféle forrásokból fel-fel bukkanó spekulációs és egyéb méltatlan vádakat és pletykákat.

Kevin McCabe