Egy magánszemély tett ellene feljelentést a Fradinál végzett korábbi tevékenysége miatt. Berki tagad.

Tegnap postára adott levelében kérte a Fővárosi Főügyészséget, a Budapesti Rendőr-főkapitányságot és a IX. kerületi rendőrkapitányságot, indítson vizsgálatot, hogy Berki Krisztián (30), a labdarúgó zrt. korábbi vezérigazgatója el tud-e számolni 25 millió forinttal. Részleteket még nem tudni, de lapunk úgy értesült: korábban a Ferencváros Labdarúgó Zrt. is feljelentést tervezett a volt vezérigazgató ellen.
Berki Krisztián vezérigazgatóként dolgozott a Ferencváros Labdarúgó Zrt.-ben, s tavaly júniusban hirtelen távozott az Üllői útról. Most visszatért, de nem foglalkozik a vádakkal

A Blikk birtokába jutott dokumentum szerint a zrt. éléről 2010 júniusában távozó Berkin 24 904 680 forintot kerestek az akkori vezetők. Tételesen felsorolták, hogy a volt sportvezető 2008 májusa és 2010 márciusa között milyen összegű kifizetéseket vett fel, amelyekkel állítólag nem tudott elszámolni. A dokumentum szerint sorrendben 50 ezer, 168 ezer, 168 ezer, 264 ezer, 180 ezer, 3 millió, 1 891 655 és 19 183 025 forintot vett fel – érthetetlen, miért, de a feljelentést végül nem továbbították a rendőrségre.

Lapunk megkereste Alexander Gerstlt (51), aki múlt csütörtökig a zrt. vezérigazgatója volt, de nem kívánt nyilatkozni, ahogyan Berki sem. Utóbbi azonban február 5-én a Nemzeti Sportnak válaszolt arra a felvetésre, hogy a pletykák szerint 25 millió forintot követelnek rajta.

– Én nem tettem el huszonötmilliót, de még huszonöt forintot sem, nincs nálam a Fradi pénzéből egy fillér sem – mondta Berki.

forrás: blikk.hu