Az első sajtóhírek szerint Berki Krisztián tulajdonos lett, McCabe keddi közleménye alapján viszont vezérigazgató, ám a klub nem kapott értesítést egyik esetben sem: “Az üzleti etika szabályai szerint nem a sajtóból kellene megtudnunk, hogy Berki Krisztián milyen pozícióba szerződött” – jelezte felháborodását a VIII. kerület polgármestere.

“A tegnapi közlemény óta semmilyen változás nincs” – mondta az [origo]-nak Kocsis Máté, a klub alelnöke szerda délben.

Kocsistól megkérdeztük, hogy a jelenlegi helyzettől függetlenül szóba kerülhet-e állami szerepvállalás a fociszakosztály megmentésében: “Ma még nincs arról szó, hogy befektető vagy az állam segíthet-e. Kezdjük onnan, hogy nem tudjuk, kivel kell tárgyalni, mi az ajánlat, mennyibe kerül a stadion, mennyibe a csapat. Semmilyen konstrukció nincs kizárva, de nem lehet úgy ajánlatot tenni, hogy azt sem tudjuk, kitől kérdezzük meg: mennyibe kerül mindez?”

A klub részéről ugyanakkor Kubatov Gábor belenézhet az FTC Zrt. szerződéseibe, hiszen tagja a társaság igazgatótanácsának. Kérdés, hogy miért nem igazodik el ennek alapján az elnökség?

“Ez folyamatban van, Kubatov úr ezt a hetet ennek szentelte” – válaszolta az alelnök, hozzátéve: “A klub elnökségi tagjai díjazás nélkül dolgoznak a Fradiért, mert szívügynek tekintik, a zrt.-ben teljesen más a szemlélet. Méltatlannak tartjuk, ami történt, tanácstalanság és döbbenet ül rajtunk, mert nem tudjuk, mi történik, mi most a feladata Berki Krisztiánnak, akit McCabe egyszer már elküldött, magyarázat nélkül, most mégis visszakerült.”

Kocsis szerint egyszerűen fel lehetne oldani a jelenlegi helyzetet. “Megtisztelő lenne, ha McCabe úr írna pár sort: ‘Kedves fiúk, nem tudom a csapatot fizetni, de itt van Berki úr, akivel tudnak egyeztetni a csapat ügyében, aztán velem tudnak beszélni négy hét múlva az ingatlanok ügyében, tisztelettel, Kevin.’ Ennyi lenne, nem több” – fogalmazta a klub jelenlegi elvárásait a polgármester.

(origo.hu)