A Kecskemét trénere továbbra is előszeretettel foglalkozik a Fradival, de azért reméljük, hogy a fegyver visszafelé sül majd el és nyilatkozataival terhet rak saját játékosai vállára is.

Lépten-nyomon azt olvasni Öntől, hogy a Fradit meg akarják verni, és szinte biztos is abban, hogy ez így lesz majd. Ez színtiszta önbizalom, esetleg egyfajta taktikázás?

– Nem, ez őszinteség. Először is bízom az elvégzett munkában, másodrészt a csapatomban, és harmadrészt magamban is. Majd pénteken, kiderül, mi lesz, de addig csakis arra tudok gondolni, hogy megnyerjük a meccset. Persze, benne van az is, hogy nem sikerül, és a Fradi nyer, de akkor sem fogom megbánni ezt a hozzáállást, hanem egyszerűen gratulálok a Ferencvárosnak és Prukner mesternek.

Szóval nem arról van szó, hogy az amúgy is bizonytalan napokat élő Ferencváros játékosait még jobban elbizonytalanítsa?

– Hát, ha így is van, azt biztosan nem fogom lenyilatkozni. Remélem, elfogadja.

A Kecskemét az irányításával sokat lépett előre, ha csak ezt az időszakot vesszük figyelembe, akkor a dobogós helyekért küzdhetne a KTE. Ez lehetne tartósan reális célkitűzés?

– Én sajnálom, hogy ennyi előnyt adott ez az együttes más csapatoknak az őszi idény első felében, hiszen lehet, hogy egy nagyon szerencsétlen korszak volt, de három pontnál bizonyosan többet kellett volna szerezni nyolc forduló alatt. Ebben az állományban több volt három megszerzett pontnál, ha csak valamivel jobb lett volna a rajt, akkor a Kecskemét úgy állna, hogy a dobogó sem lenne távoli.

Miért fontos ennyire a Ferencváros elleni meccs?

– Picit vízválasztó lesz, hiszen eldől, hogy merre is indulunk el. Maradunk ott, ahol vagyunk, vagy képesek leszünk feljebb lépni. De ez igaz a teljes mostani időszakra, hiszen a Debrecennel többször is játszunk, közben van egy Fradi-meccsünk, úgyhogy nagyon nem lesz egyszerű. A jó rajt sokszor mindent meghatároz, még ha utána is van még sok lehetőség a javításra.

Attól nem tart, hogyha valaki sokat foglalkozik az aktuális ellenféllel, és azt hangoztatja, mindenképpen nyerni akar és lehet, fog is, akkor abból sértődés lesz? Például az ellenfél edzője, Prukner László aligha veszi jó néven, hogy mindig ez a téma.

– Egy dolgot szögezzünk le: őt nagyon tisztelem, remek munkát végez. Szerintem 100%-nál is többet hozott ki eddig a Fradiból, de ettől én még magabiztos vagyok, és úgy küldöm fel a csapatomat a pályára, hogy ez a 100%-ot is meghaladó munka is kevés lehet ellenünk. Lehet, valóban gratulálnia kell majd nekem, de az is lehet, hogy nekem kell majd odamennem hozzá és elismerni, hogy jobbak voltak. Szerintem azt biztosan tudja ő is, hogy csak viccelek, amikor van egy kis cukkolás a dolgokban. Persze, előfordulhat, hogy valakik félreértik a szavaimat, de tudatosan sosem provokálnék senkit, amit én csinálok, az szerintem bőven hozzátartozik a focihoz, ettől még tisztelhetem az ellenfelet. Ha csak a múltat nézem, pláne lehetek optimista, hiszen sose kaptam még ki a Ferencvárostól, legutóbb még például teremben se.

Tegnap azt nyilatkozta, a bírók nem engedték nyerni a csapatát, ma pedig arról szólnak a hírek, hogy még egy korábbi nyilatkozatáért eltiltották három LK-meccsre. Mi a baj a játékvezetéssel?

– Hát ez az. Aki ismer, az tudja, hogy három év alatt soha nem foglalkoztam a bírókkal, de az, ami most volt, az már nekem is sok volt. Nem tudok mást mondani, minthogy akik most a Ligakupa-visszavágón sárga mezben voltak a pályán, azok nem jól tették a dolgukat. Ha pedig az eltiltás egyfajta erődemonstráció arra vonatkozóan, hogy kinek is van igaza, akkor gratulálok hozzá, de szerintem jobb, ha mindenki a saját hibájával foglalkozik. Ha beülnék egy illetékessel egy stúdióba, és visszanéznénk a jeleneteket, és nem lenne igazam, akkor azt mondom, büntessenek meg, de biztos vagyok abban, hogy egy ilyen videózásból jól jönnék ki a két meccset tekintve. Négy nap alatt kétszer sok volt nekem ennyi tévedés.

Korábban azt írtuk, hogy Ferenczit vinné a Vasastól a Kecskemét. Így volt?
– Igen, ezt meg tudom erősíteni, hiszen őt is minőségi játékosnak tartom, nem tudom, min halt el végül a történet, de nem jött össze, ezután került képbe Vujovic. Arra nem számítottunk, hogy Simon Attila ilyen hirtelen elmegy, de nagyon akart menni, sajnálom, hogy így történt, de nekünk kellett reagálni valamit erre a helyzetre.

Most viszont már van egy “újdonsült” válogatottja is.

– Tököli? Neki ez egy nagyon fontos dolog volt, hogy meghívták. Hab a tortán a karrierjében, és én azt vallom, nagyon megérdemelte. Jól játszott ősszel, fontos gólokat lőtt, és tetszett, hogy Egervári Sándor hozzá mert nyúlni. Ő képes lehet egy félidőn, vagy egy egész meccsen át segíteni, de akár percekre is fegyver lehet a beállítása, ha nem olyan az eredmény, mint kellene. Amikor Szalai megsérült, akkor szerintem ezt a helyes lépést kellett meglépni.

Tököli életében komoly állomás volt a Fradi. Különleges lesz számára ez a 90 perc, őt hogyan készíti fel a meccsre?

– Ő az egyetlen játékosom, akivel egyetlen egy szót se fogok beszélni erről a mérkőzésről. Mindenkivel leülök, váltok pár szót, de egy Tökölinek nem kell egy szót se mondani. A legtapasztaltabb játékosom, biztos vagyok benne, hogy a megfelelő érzések vannak most benne, hagyom, hogy önmagát készítse fel erre a meccsre.

(pepsifoci.hu)