A Fradi ügyben jólértesült Blikk szerint ennyi vár(na) rendezésre. Megdöbbentő részletek több éves tartozásokról.

Adósságcsapdában szenved az NB I második helyén álló ferencvárosi futballcsapat. A Blikk információi szerint tornyosulnak a teendők a labdarúgó zrt.nél, ha azonnal ki akarnák egyenlíteni a körülbelül 170 millió forintos adósságot, összesen 174 különböző számlát kellene befizetni!

Számos cég vár arra, hogy megkapja a zöldfehérektől a jogos jussát. Ahogy lapunk megírta, egy nyugat-dunántúli közjegyzői iroda már végrehajtást is kért a Fradi ellen.

– Lehet, nem tudunk fizetést adni márciusban, áprilisban. Ez benne van a pakliban – utalt arra a Nemzeti Sportnak adott interjújában a korábbi tulajdonos Kevin McCabe-től (63) a zrt. irányítását átvevő Berki Krisztián (30), hogy üres a kassza.

A focisták februárban már nem is kapták meg a bérüket, de rajtuk kívül bőven vannak még, akik hiába várják a postást.

Lapunk úgy tudja, néhány ezer forinttól a többmilliós tételekig terjednek a kifizetetlen számlákon szereplő összegek. A zrt. például 2,8 millióval tartozik az anyaegyesületnek, a Ferencvárosi Torna Clubnak különböző autóbérlésekért, az étkeztetést biztosító cégnek 5,4 millióval, de az egyik telefontársaság is szeretne hozzájutni az 1,1 milliójához. A Magyar Labdarúgó-szövetségnek nagyjából 1,5 millióval – az összeg magában foglal többek között átigazolás utáni járulékot és nemzetközi meccslicencet.

Repülőjegyekért – például a keret légiósainak hazautazásához szükséges tikettekért – majd’ 6 milliót felejtett el átutalni a zrt. vezetősége, sőt a focifelszerelést biztosító Nike Üllői úti kinnlévősége is megközelíti a 29 millió forintot.

Bár McCabe azt mondta, az elmúlt év végéig állta a gárda finanszírozását, a tartozások jelentős részét már hosszú ideje maguk előtt görgetik a zöldfehérek.

Például Ferenczi István (33) korábbi klubjának, az angol Barnsleynak sem fizették ki az átigazolásért járó 50 ezer fontot (15,9 millió forintot). Csak a tények kedvéért: a csatár 2008 és 2010 között volt az FTC tagja.

P. Z.

blikk.hu