Három pontot szereztünk, ez a legjobb, amit a meccsről el lehet mondani.

A mérkőzés összefoglalója:

Az első játékrészben Stanity harminc méteres szabadrúgásával szereztük meg a vezetést. A játékos akár beívelésnek is szánhatta volna a lövést, ami végül érintés nélkül hullott a hálóba. Miljkovic révén lőhettünk volna még egy gólt, a támadó csak a kapussal állt szemben, ám sikerült belelőnie a labdát az egy félidő alatt ötször is lesre futó támadónak. Nem játszottunk túl jól az első játékrészben, de védekezésben szervezettek voltunk, mégis lőhetett volna gólt a Honvéd, a 43. percben Hajdú beadása, és Ivancsics lövése is beakadhatott volna. A bal oldalon támadtak a hazaiak, Ivancsics volt nagyon aktív, Csizmadia pedig igencsak bizonytalan: a védekezést még csak-csak megoldotta, (bár többször átjátszották) de keresztlabdái folyamatosan nem sikerültek. A harcos Fradi megérdemelten vezet a szünetben.

A második félidőben sokkal gyengébbek voltunk, bár az elsőben sem brillíroztunk. Nem volt helyzetünk, játékosaink szörnyű hibákat követtek el, Rósa, Heinz, Csizmadia, és Balog is rosszul játszottak, ha nincs Ranilovic és a vak szerencse, gólokat lőhetett volna a Honvéd. Hajdú esésénél büntetőt is fújhatott volna Berger játékvezető. Kapusunk időhúzásért, Csizi és Tutority pedig lökdősődésért sárgultak be.

Ha a hazaiaknak van egy klasszis támadójuk, nem húzzuk ki kapott gól nélkül a meccset, Prukner cseréi sem váltak be, sem Abdi, sem Tóth, sem Andrezinho nem tudtak lendíteni a nagyon rosszul játszó csapaton. Az egy gólos győzelem nem csak a csapat érdeme, hanem a Budapest Honvéd kritikája is. Más kérdés, hogy korábban az ilyen meccseket elveszítettük, most pedig győzni tudtunk, így mégiscsak jókedvűen mehetünk haza Kispestről.

Élő közvetítésünk:

45+
Megint lökdösődés, Schembrit Akassou rúgja fel, a máltai kikéri magának, Danilo meglöki őt, megint lehet kakaskodni, legalább megy az idő. Akassou lapot kap tettéért. Abdi lesen van, elrúgja a labdát, ő is besárgul.

45.
Három perc a hosszabbítás.

43.
Legalább a Tábor szurkolására nem lehet panasz ma…

40.
Debreceni rúgja le Abdit, szabadrúgással jöhetünk a félpályáról, de elveszítjük ezt a labdát is.

39.
Meddő Honvéd mezőnyfölény, dühítő, hogy mennyire visszaestünk a második félidőben. Heinz helyett Andrezinho áll be az utolsó percekre.

35.
Csizi keresztpassza Balog mögé jön, a hazaiak letámadnak, megint elveszítjük a labdát, aztán felrúgjuk az egyik kispestit. Hajdú szabadrúgását kapusunk fogja meg.

32.
Tóth megint fekszik, közben két-három lövést hárítunk a kapu előtt, majd hirtelen tumultus támad, mindenki lökdös mindenkit. Csizmadia, Tutority, és Lovric is sárgát kapnak, aztán kibékülnek a fiúk, Bence is visszajöhet. Rettenetesen gyenge a meccs.

29.
Ezt sem kellett volna: Ranilovic egy Baloggal szembeni szabálytalanság után végezhet el szabadrúgást, és húzza az időt, Marko, ez nem méltó hozzánk, megérdemled a lapot.

28.
Ha nem kapjuk össze magunkat, gólt fogunk kapni. A második félidőben nem hogy kapuralövésünk, helyzetünk sem volt, a hazaiak pedig rúghattak volna már legalább hármat.

26.
Csizmadia megint eladja, Ivancsics csípi el a passzát, nem tudunk tisztázni, beszorulunk a saját kapunk elé. Tóth lyukat rúg, így ő sem tisztáz. Tuto felszabadítása egyenesen egy hazai játékos lábához gurul, bajban vagyunk. Moreira helyett Vólent Roland áll be a hazaiaknál.

24.
Botis beadását Csizmadia nem tudja kifejelni, mögötte ott a támadó, aki lő, Ranilovic hatalmas védése kellett ahhoz, hogy ne kapjuk gólt. több kell, sokkal több kell, mert Bright fejese a kapufán csattan. Leült a csapat a második félidőre, a Honvéd pedig vérszemet kap, reméljük, a cserék lendíteni tudnak a cspat harmatgyenge játékán. Lovric is lő egyet 16 méterről, össze kell kapnunk magunkat, ha győzni akarunk.

23.
Miljkovic helyett Abdi érkezik. Alighanem Prukner is látja, hogy harmatgyengék vagyunk: húsz perc alatt nem tudtunk helyzetet kialakítani, a hazaiak pedig többször is veszélyeztettek, ideje volt váltani.

22.
A frissen beállt Tóth Bence kerül földre egy ütközést követően. A hazaiak szögletét kapusunk kiöklözte, a kipattanót Tóth is meg akarta szerezni, de alighanem felugrás közben ütötték meg. Balog Zoli is feküdt, de szerencsére mindketten folytathatják.

20.
Tóth Bence érkezik Józsi helyére

17.
Pintér Attila közben felmondott Győrben, utódja az októberben kirúgott Csertői lesz.

15.
Botis kap sárga lapot reklamálásért, mi jöhetünk szabadrúgással, 23 méterre a kaputól, de Heinz a sorfalba lövi a labdát.

13.
Stanity Rósa (majd Józsi) felrúgásáért végezhetett el szabadrúgást, a kapu elé szálló labdába Csizinek csak bele kellett volna érnie, luftot rúgott, így Tóth védeni tudott. Nagy helyzet volt.

10.
Tizenegyesgyanús eset, Ivancsics indítása után Hajdú a büntetőterületen belül elesett, de nincs tizenegyes, innen erősen véleményesnek tűnt… Kettős csere hazai oldalon: Hidi helyett Zelenka, Nagy helyett Danilo a pályán.

5.
Heinz Zidane-féle fordulós csellel csapja be ellenfelét, majd hazaad, de rövid, a hazai támadó elcsípi a labdát, Ranilovicnak kell bravúrt bemutatnia, hogy ne kapjunk gólt.

4.
Miljkovic beadását Stanity fejeli vissza Heinz elé, aki fordulásból a kapu fölé lő.

3.
Stanityot borítják bel harminc méterre a kaputól, Heinz szabadrúgását kifejelik, Rósa elveszíti, Nagy Gergő vezetheti kapu felé a labdát, de Dini visszaér, és szerel, ráadásul őt faultolják, így nem alakul ki veszélyes szituáció a kapunk előtt.

1.
4500 néző előtt folytatódik a második félidő nagy hidegben, erős szélben.

45.
Vége az első félidőnek.

43.
Gyönyörű Honvéd támadás végén Hajdú kerül be a védőink mögé, levezeti az alapvonalig, középre ad, de ki tudjuk vágni a kapu torkából. Szöglet, Hajdú kapja a tizenhatos vonalánál, a beadását kifejeljük, Ivancsics elé, aki lő, Ranilovic vetődve tolja ki a labdát, de kiejti, visszaszerzi a Honvéd, jön az újabb lövés, fölé. Meleg volt, de megúsztuk!

40.
Tutority tart rá Bright lábára, a légiósnak kicsit fáj, aztán mégis feláll. Csizmadia tizedik keresztlabdája is rövid, sok a rossz passz, és az egyéni hiba, ha ezeket ki tudjuk javítani a második félidőre, nem lehet gond elvinni a három pontot, a Kispest nagyon halvány teljesítményt nyújt.

35.
Balog és Tutority a két belső védőnk, a balszélről Stanity gyakran fut fel a támadásokkal. Előttük érdekes, nem Maróti, hanem Rósa van, Béla következik, majd Heinz, aki a két csatár mögött, kissé visszavontan játszik, alighanem az ő dolga, hogy a kissé statikus kispesti bekkek mögé befutó Schembrit, és Miljkovicot helyzetbe hozza.

33.
Heinz indítja a kiugró Schembrit, akit lesen állít meg a partjelző, tévesen. Egyedül vezethette volna kapura a labdát, Miljkovic helyzetére visszagondolva nem butaság amivel próbálkozunk.

32.
Hajdú és Schembri kakaskodnak picit, a védő bocsánatot kér és kezet nyújt, a máltai nem fogadja el azt. Közben folyamatosan ívelgetünk be a védők mögé Schembri, és Miljkovic felé.

30.
A kaputól mintegy 27 méterre szabadrúgást lőhetünk, megint Stanity áll a labda mögé, de másodjára a kapu fölé csavar.

29.
Szerencsétlenkedünk hátul: egy hazaadást Ranilovics rosszul passzol Csizmadiához, a játékos mögé érkezik a labda, Csizi hátralép, de a hazai támadó közben odaér, és belelép a passzba – szerencsénk, hogy kirúgás lett, ebből akár baj is lehetett volna.

28.
Maróti rúg bele egy embereset Akassou Akranba, de nem kap sárgát, ezt megköszönheti a játékvezetőnek.

28.
Egy keresztlabdát Ivancsics vesz le a tizenhatos sarkánál, ki is harcol belőle egy szögletet. A beívelés fejessel zárul, Lovric bólint a kapu fölé.

23.
Miljkovic csak Tóth kapussal állt szemben, és képes volt kihagyni az ajtó-ablak helyzetet úgy, hogy Schembri is mellette volt…

20.
Emil Miljkovic ma sokban hasonlít Inzaghihoz: húsz perc alatt négyszer futott lesre.

18.
Bright egy félfordulat után lő, kapusunknak csemege a z erőtlen labda. Miljkovic közben kétszer ad be, mindkétszer kivágják, de mindig hozzá, harmadjára nem éri el, bedobás következik. Balog hatalmas dobása Tóth kezébe hullik.

17.
Megszólal a Berki takarodj, ma először, de nem utoljára.

14.
Hazai szöglet, a beadást Heinz fejeli ki. Ivancsics szerzi meg, passzol, és kéri a labdát is, de nem kapja vissza. A huszas számú játékos a hazaiak legaktívabbja eddig.

12.
A félpálya közepéről végezhettünk el szabadrúgást, Stanity rúgta el, a labdába Csizmadia talán beleért, talán nem, innen nem látszott egy oszlop miatt, a lényeg az, hogy a labda a hálóban kötött ki, vezetünk, 0-1! Aki tévén nézi lécci segítsen, a Honvéd sajtópáholya előtt van két nagy oszlop, pont a kapuk elejét nem látom.

10.
Miljkovic lerántásáért jár a szabadrúgás a félpályáról. Csizmadia áll a labda mögé, a térfél közepén Schembri kapja meg a játékszert, aki hosszan, a védők mögé ível Rósa felé, Tóth jól él együtt a játékkal, ismét övé a labda.

7.
Stanity ível be a védők mögé Schembri felé, de Tóth résen van, kapujából kimozdulva megkaparintja a labdát.

5.
Az első öt perc lényegesebb esemény nélkül telt el. Henz ezt most megunja, két csellel két védőt csap be, kiadja a szélre, de ott Miljkovics lesre fut.

17:35
Mai második élő közvetítésünk alatt is Trenton áll a pálya mellett, kicsit volt ideje melegedni, sok nem, most megint kattogtat serényen. Közben elkezdődött a játék

17:34
Egy hölgy énekelte nagyon szépen a Himnuszt a kezdőrúgás előtt, reméljük, a találkozó is ilyen jól sikerül majd.

17:30
Bevonulnak a csapatok, mindkét tábor zászlóerdővel köszönti kedvenceit. A hazaiak piros-fehérben, a mieink zöld-fehér csíkosban játszanak ma.

17:25
Már csak a csapatokra várunk, hamarosan bevonulnak ők is, egyelőre alig 3000 ember van a stadionban.

17:20
Green Day szól a hangszórókból, a torkok egyelőre nem zengenek, vagy csak itt nem hallom őket.

Ennyien vagyunk most:

17:14
A nagy hideg egyelőre nem érkezett meg, nincs meleg, de a kezem sem fagyott még le – zadir sok szeretettel köszönt mindenkit a szeles Kispestről. Trenton már fényképez, Üllői sörözik, én dolgozom, így megy ez felénk, tökmindegy mi történik, csak győzzünk.

A lelátó lassan benépesül, itt van már Berkes Zoltán, Berki utódja, elődje, Kubatov Gábor, Kovács “Kokó” István, és a csapat is, akik a pályán melegítenek.