A kormánybiztos elképzelhetőnek tartja, hogy az egész McCabe céghálózatot vizsgálni fogják.

Egyre nagyobb bajban van Kevin McCabe (63), a Ferencváros futballcsapatának távozó tulajdonosa. A brit üzletember februárban jelentette be, lemond az FTC Labdarúgó Zrt.-ben birtokolt részéről és a továbbiakban nem finanszírozza a zöld-fehéreket – sőt, még arra sem hajlandó, amit szerződésben vállalt: 2008-ban új stadiont, vagy a jelenlegi aréna 1,2 milliárd (plusz áfa) forintból történő felújítását ígérte.

Előbb az adóhivatal szakemberei különböző papírokat kerestek a Fradi Üllői úti székházában, majd a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. kezdte vizsgálni azt a megállapodást, amelyet McCabe magyarországi cégével, az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft.-vel kötöttek a vagyonkezelő korábbi vezérei. Most pedig kiderült, a magyar kormány is vizsgálódik az üzlet miatt, a Blikk információi szerint Budai Gyula (47) elszámoltatási és korrupció-ellenes kormánybiztos már el is kezdte a szerződés papírjainak áttekintését.

– Így igaz, pénteken átvettem a dokumentumokat, munkatársaimmal egyszerre több kérdésre keressük a választ – erősítette meg értesüléseinket Budai Gyula. – Szeretnénk megtudni, hogy a szerződésben foglaltak miért nem teljesültek. Emellett azt, hogy valós áron történt-e az értékesítés, valamint, hogy a vevő nem csupán ingatlanszerzés céljából kötötte-e meg az üzletet. Az sem elképzelhetetlen, hogy átvilágíttatjuk McCabe úr vállalkozásait.

Az FTC labdarúgócsapatánál tornyosulnak a problémák. Nincs forrás a havi körülbelül 100-120 millió forintos működési költség fedezésére, ráadásul a nagyjából 170 milliós tartozást felhalmozó zrt. legalább 174 be nem fizetett számlát halmozott fel, s egy nyugat-dunántúli közjegyzői iroda már végrehajtást is kért a Fradi ellen. Egy magát megnevezni nem kívánó férfi pedig feljelentést tett a Fővárosi Főügyészségen, a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK) és a IX. kerületi rendőrkapitányságon, hogy vizsgálják ki, tűntek-e el pénzösszegek a zrt. kasszájából – ezután sikkasztás gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen nyomozást indított a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya.
forrás:blikk.hu

Hírdetés