A rangadó felvezetéseként az egyik blog interjút készített a GM tagjaival.

Mikor alakult a GM?

1995. május 16-án.

Kik alkotják, hogy jött össze? Mennyiben változott a kezdetektől? Mentalitás?

Csoportunkat egy pár fős baráti társaság alapította 1995-ben. Az alapítás felettébb érdekes körülményeiről egyelőre nem szeretnénk részleteket közölni, majd talán egyszer egy könyv keretében. A brigád életkora jelenleg 20 és 37 év között mozog. Megtalálható köreinkben a közgazdásztól kezdve, a segédmunkáson át, az egyetemi hallgatóig mindenféle ember. Minket nem egy lakótelep, vagy egy közös társadalmi réteg tart össze, hanem kizárólag klubunk, a Ferencváros – ez hosszú távú működésünk záloga.

A létszám és az életkor mellett sok minden változott a kezdetektől, ezt hosszú lenne részletezni.

Mentalitásunkat tekintve ultracsoport vagyunk, ezáltal mindig igyekeztünk minden szinten kiállni a Ferencvárosért és önmagunkért is.

Legemlékezetesebb megmozdulásaitok? Legemlékezetesebb meccsek?

Erre a két kérdésre egyszerre reagálnánk. Mivel a majd 16 év alatt több generáció is megfordult nálunk, erre nincs egyértelmű válasz, mindenkinek más a legemlékezetesebb.
Emlékezetes az andorrai, a tiranai, vagy éppen a londoni túra. Emlékezetes az összes bajnokavató és kupagyőzelem, amit megéltünk. Emlékezetesek a Vörösmarty téri, kelenföldi és egyéb „szurkolói találkozóink”, vagy éppen emlékezetes számunkra az is, amikor több mint 20-an vonatoztunk el nyaralni Szicíliába két hétre, különösebb költségek nélkül. Hosszú lenne mindent felsorolni.

Hogyan viszonyultok a jelenlegi csapathoz és edzőhöz?

Teljes bizalommal.

Mit gondoltok, mikor fordul már végre jóra a Ferencváros sorsa? Mikor lesz rend a klub életében?

A Ferencváros meglátásunk szerint az egész ország görbe tükre, melynek háza táján minden hatványozottan történik meg. Amíg nagy állami cégeknél nincs rend, mi sem várhatunk sokat.

Egyébként reméljük, hogy minél hamarabb rend lesz a klub életében. Rajtunk nem fog múlni.

Kissé fura, hogy a GM irányítja a B-Közép szurkolását, mégsem tagja az FSzSz-nek. Miért van ez?

Számunkra egyáltalán nem fura. Hivatalosan soha nem voltunk tagja egyetlen más szervezetnek sem és nem is tervezzük ezt a jövőben sem. Számunkra fontos az autonómia és a függetlenség, ez elvi kérdés. Mindezek ellenére folyamatosan együttműködünk az FSzSz-szel és többször támogatjuk egymás kezdeményezéseit. Minden közös ügy mellé kölcsönösen odaállunk, amely a Ferencváros érdekét szolgálja.

Kik a barátok más táborok közül? Kik az ellenségek?

Magyarországon egyedül a Zalaegerszeg szurkolóival pozitív a viszonyunk. A legtöbb csapattal egyáltalán nem foglalkozunk, az ellenség jelzőre igazándiból pedig csak az Újpest méltó, de szurkolói szempontból kiemelkedőek a Diósgyőr, a Kispest, a Videoton és a Debrecen elleni mérkőzések is.

Hol helyeznétek el a Monsters-t a magyar szurkolói mezőnyben?

Sajnos egyre kevésbé látszik bármiféle mezőny, visszaesett az egész mozgalom aktivitása, egyre kevesebben tudnak és akarnak életben maradni.

Emellett hazánkban elterjedt egy torz lelátói elmélet, miszerint az ultra szurkol, a huligán verekedik, amellyel mi egyáltalán nem tudunk azonosulni és az ilyen elveken alapuló mezőnyben nem szeretnénk szerepelni.

Ezek után mégis hova helyeznénk el magunkat? Távol a többségtől.

Egy biztos, Magyarország legnépszerűbb és legsikeresebb csapatának első számú szurkolócsoportja vagyunk.

Mit tartotok a GM és a Fradi-tábor legfőbb erősségének?

A mi erősségünk a Tábor önmaga. Táborunk erőssége pedig a csapat népszerűségéből fakadó hatalmas emberi erőforrás. Ezen nincs mit szégyellni, inkább kötelező kihasználni.

Véleményetek az MLSZ-ről? Vártok bármi pozitív fejleményt a Magyar Labdarúgás Fórumán elhangzottakat követően?

Mindenképp pozitív irányba ment el a Kisteleki-korszakhoz képest az MLSZ, bár még mindig aránytalanul nagymértékben teszik felelőssé a szurkolókat a hazai labdarúgás kudarcaiért. Emellett igen, várunk pozitív fejleményeket, jó jel az, hogy legalább elkezdték meghallgatni a mi véleményünket is.

Mi a véleményetek a média szurkolókhoz való hozzáállásáról?

Botrányos. Teljes mértékű szenzációhajhászás. Elszomorító belegondolni, hogy mennyi lehet a félretájékoztatás egyéb témakörökben, hogyha azokról is ilyen „precizitással” számolnak be.

Mi a véleményetek a mostani ellenfél, a Videoton táboráról?

Csapatuk teljesítményéhez képest eléggé hézagos náluk a lelátó, persze ez betudható Budapest közelségének is. Ennek ellenére a táboruk magja lassan 2 évtizede normális színvonalon kitart a csapat mellett, ez mindenképp becsülendő.

Mit vártok a szombati meccstől? (pályán és lelátón)

A pályán győzelmet várunk, a lelátón pedig az Üllői úton rég nem látott nézőszám tükrében egy fergeteges FRADI fiesztát.

forrás: kivulallo.blog.nepsport.hu