A tegnapi mérkőzést követően négy vidi-játékos mondta el véleményét a rangadóról. Az első gólt szerző André Alves így idézte fel a kihagyott tizenegyese utáni találatát:

– Azon gondolkoztam, hogy nem oda rúgom a labdát, ahová eddig szoktam, mert azt már a legtöbb kapus ismeri, ezért döntöttem végül úgy, hogy laposan küldöm a jobb sarok felé. Nem jött be. A kipattanót szerencsére sikerült a hálóba pofoznom. Nagyon boldog vagyok, hiszen ezen a meccsen igazán minden összejött a csapatnak. Azt tudtuk mindannyian, hogy győzni akarunk, de magam sem gondoltam volna, hogy ekkora diadalt aratunk. Büszke vagyok mindenkire, a csapat ismét jelesre vizsgázott küzdeni tudásból és összetartásból – mondta Alves a vidi.hu-nak.
A szintén a kapuba találó Dusan Vasziljevics szerint reális volt az ötgólos siker.
– Eddig sem lehetett panasz ránk, de most végre olyan gólaránnyal nyertünk, amennyivel akár minden alkalommal nyerhetnénk, ha általában véve jobb lenne a helyzetkihasználásunk. Nem vagyok nagyképű, de én igenis tudtam, hogy győzni fogunk! Nagyon szerettem volna, hogy mindenkinek megmutassuk és bebizonyítsuk, jobb csapat vagyunk. Szerintem a Fradi elleni 5-0, reális. Minden összejött a pályán: jól védekeztünk, jól működött a középpálya, jól ment az előre játék és kihasználtuk a helyzeteinket – fogalmazott Vasziljevics.
Polonkai Attila elárulta, külön készültek arra, hogyan bontsák meg a Fradi védelmét.
– Én is úgy éreztem, hogy sokat kellett a középpályán dolgozni, védekezni. Kicsit ugyan más szerepkörben játszottam a Fradi ellen, mint amit eddig megszoktam, hiszen eddig a szervezésben, ezúttal pedig Elek helyén a védekezésben kellett részt vennem Sándor Gyuri mellett. Jól ment a játék, s a gól, amit szereztem, csak feltette az i-re a pontot. A Mester felhívta a figyelmünket arra, hogy mivel a Fradinak három védője van, ezért valamelyikünk induljon be két védő közé. Amikor Sándor középen labdát kapott, elindultam befelé, Gyuri pedig nagyszerűen passzolt elém. Ahogy pattant a „zsuga” én már azt terveztem, hogy átemelem a kapust, s az elrúgás utáni pillanatban tudtam, hogy jól sikerült a mozdulat. Mi volt a siker titka? Szerintem semmi újdonságot nem csináltunk, a mi játékunkat ezúttal is a stabil védekezésre épülő, támadó jellegű foci jellemezte, amelyhez tegnap mindenki a saját mentális felkészültségének megfelelően tudta hozzátenni a maga részét. A Mester ezt is várta tőlünk.
A találkozót követően előnyét kilencpontosra növelő Vidi sokak szerint már zsebében érezheti a bajnoki aranyat, ám Lipták Zoltán szerint továbbra is csak rövidtávra terveznek, a bajnoki címmel nem foglalkoznak.
– A Fradi meccs előtt is voltak, akik így vélekedtek. Mi akkor sem foglalkoztunk ezzel, ezután sem fogunk. Szép győzelem volt ez az 5-0-s, de holnap reggel már új feladat előtt állunk, s a mi dolgunk, hogy arra koncentráljunk, és azt is megoldjuk. Nem szabad a sikert túlreagálni, mert könnyen áteshetünk a ló túloldalára, az pedig hiba lenne.
(vidi.hu)