Nagyon sok kósza hír terjengett a játékosok lakásbérlésének “furcsaságaival” kapcsolatban is, reméljük ezeket hamarosan végre bizonyítani is lehet.

A lapunk birtokába jutott bizonyítékok szerint az utánpótlásgárdáknál kettős könyvelést vezettek, az edzők és a technikai személyzet tagjai kisebb fizetést kaptak annál, mint amit Kevin McCabe (63), a labdarúgó zrt. korábbi tulajdonosa Angliából átutalt az Üllői útra – most pedig itt az újabb kínos ügy!
Információink szerint a zrt. által bérelt lakásokkal is manipuláltak. A dokumentumok alapján a zöld-fehérek több tucat ingatlant vettek ki a IX. kerületben, hogy a légiósoknak, edzőknek, valamint az NB I-es felnőtt és az NB II-es tartalékgárda keretébe tartozó játékosok közül néhánynak szállást biztosítsanak.

Igen ám, csakhogy papíron a bérleti szerződések egy részén olyan focisták neve is szerepelt, akiknek volt saját lakásuk. Márpedig ingatlanonként körülbelül 175 ezer forintot kellett fizetnie McCabe-nek, vagyis – az utánpótlás-nevelésben napvilágot látott csalásokhoz hasonlóan – havonta nyomtalanul.
Úgy tudjuk, több futballista decemberben értesült arról, megtalálható a bérlési listán, holott egyetlen napot sem töltött el az adott lakásban.

„Elképesztő, hogy mennyire hülyének nézték a tulajdonost. A lehető legkülönfélébb módon nyúltak le tőle az évek során összességében több százmillió forintot” – mondta a Ferencváros Labdarúgó Zrt. neve elhallgatását kérő egyik alkalmazottja. S hogy hova tűnt ez a hatalmas összeg? Ki vagy kik tették zsebre a pénzt?

Szerettük volna megkérdezni a 2007 és 2010 között a zrt.-nél vezérigazgatóként dolgozó, februárban pedig vezetőként visszatérő Berki Krisztiánt (30), tudott-e arról, pénzek tűntek el, ám az üzletembert lapzártánkig nem értük utol.
(Blikk)

Hírdetés