Ma délelőtt Bécsben rendezték a sorsolást
Újabb francia skalpot kell levadászni a KEK döntőhöz.
A Metz a negyeddöntőben a Zvezda Zvenyigorod együttesét búcsúztatta úgy hogy idegenben nyertek 3-al így otthon az egy gólos veresség is belefért. , Egy körrel korábban a Hypo-nál bizonyult jobbnak. A Metz nagyon komoly csapat, a legutóbbi sorozatban is elődöntött játszottak a KEK-ben, akkor a Buducsnoszt kiverte őket, reméljük most mi leszünk a végállomás, de ehhez a szurkolóink is kellenek. Tavaly a francia bajnoki elődöntőben hatalmas meglepetésre a Toulon kiverte őket, de most ők vezetik a bajnokságot és a Toulon csak negyedik.

A Metz dicsőségtábláján 16 bajnoki cím, 5 kupagyőzelem és 7 ligakupagyőzelem található. 2004 óta, a tavalyi kivételéve minden évben ők nyerték a bajnokságot.

A csapatukban számos francia válogatott mellett két horvát (Franic és Horvat), egy szerb (Ognejenovic) és egy német (Schmelle) légiós is található.

Az 1999-2000-es BL sorozatban a csoportmeccsek során találkoztunk velük, akkor kint egyel kikaptunk, itthon 3-al nyertünk. Ezt az eredményt most is elfogadnánk. Azóta a Debrecen kétszer búcsúztatta őket és egyszer a Győrtől is kikaptak,tehát nincsenek éppen jó emlékeik a magyar csapatokról. Ezt a sort kell gyarapítani.

Az első meccset kint (április 9-én vagy 10-én) a visszavágót rá egy hétre itthon rendezik.