A Metz edzője szerint a bírók miatt nyertünk a Toulon ellen.

Idéztük már oldalunkon a Le Republicain Lorrain francia napilapot, amelyik a Viborg meccs után a KEK favoritjának kiáltotta ki a Fradit. Az újság még a mai sorsolás előtt(!) kérte a Metz edzőjét, hogy értékelje a lehetséges ellenfeleket.

Sebastian Gardillou a Fradiról ezt mondta:

A Ferencváros 9 emberrel játszott a Toulon ellen, igen mert a bírók is velük voltak. Az EHF főbírója magyar és a legkevesebb, amit mondhatok, hogy a magyarok  gyakran kedvezményezettjei a bíráskodásnak. Természetesen vannak nagy játékosaik, mint a volt győri Tomori és a volt viborgi Kovacsicz  illetve Szucsánszky. A magyar kézilabda nagyon kemény és nem hagyott kellemes emlékeket a francia csapatokban.  Fizikailag a többiek felett vannak.

A lap újságírói jóval realistábbak és a Ferencvárost favoritként jellemzik, amelyik a legveszélyesebb csapatként kiütötte a Toulon-t. A Metz esélyeit 45%-osra értékelik.

Reméljük, hogy a francia edző a meccsre is olyan szakmai megalapozottsággal készíti fel csapatát, mint amit ez a nyilatkozat takar, mert akkor az elődöntő után egy újabb francia verességet kell megmagyarázni, minket az se zavar, ha azt is a bírókra fogja majd.